zenesz_logo.png



A Record Store Day a független lemezboltok és a zenehallgatás ünnepnapja, amelyre a kiadók 2007 óta számos újdonsággal, különlegességgel készülnek. Négy szomorú dal - Megjelent a Klinik lemezboltok-napi válogatáslemeze.

 

klinik_4ss_02_700.jpg

 

 

A kiadó művészeinek, zenekarainak egy-egy vadonatúj dalát bemutató válogatás EP-t, úgynevezett split albumot jelentet meg a Klinik a 2017-es Record Store Dayre „Four Sad Songs.” címmel. Az Anton Vezuv, az ARONS Land Cargo Co., Norbert Kristof és a Musica Moralia új dalait tartalmazó exkluzív, limitált példányszámú fehér, 12 inches vinyl április 22-étől a lemezboltok napja mozgalomban régóta résztvevő Wave és Musicland lemezboltban vásárolható meg, továbbá meghallgatható és megrendelhető a Klinik Bandcamp-oldalán.

 

A Record Store Day a független lemezboltok és a zenehallgatás ünnepnapja, amelyre a kiadók 2007 óta számos újdonsággal, különlegességgel készülnek. A kevés magyar megjelenés egyikeként a 2016-ban alakult Klinik egy úgynevezett split albumon mutatja be egyes művészei vadonatúj dalát. is: https://klinik.bandcamp.com/album/four-sad-songs-split-album-2017.

 

 

 

Dalok a „Four Sad Songs.” split albumon

 

Nancy Sinatra „These Boots Are Made For Walkin’” című klasszikusának new wave/punk feldolgozása már a második megjelenés az Anton Vezuv idén ősszel napvilágot látó, „Save Me David” című feldolgozáslemezéről. A dalhoz Jakab Péter rendezésében, Kósa Péter operatőri munkájával videoklip is készült. Az Anton Vezuv a Record Store Dayen a Wave lemezboltban ad akusztikus minikoncertet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Egy vadonatúj, eddig kiadatlan ARONS Land Cargo Co. felvételt szállított Hajba Áron a „Four Sad Songs.” split albumra. A komor, déli bluesokat idéző „Gold Rush” egy szuggesztív szövegvideót is kapott a Fortepan archívumából válogatott, bányászok mindennapjait ábrázoló képek felhasználásával. Hajba Áronnal legközelebb április 27-én találkozhat a közönség a Toldi Klubban, a Papaver Cousins lemezbemutatójának vendégeként, szólóban.

 

 

 

 

 

 

 

Hazánk egyik legtermékenyebb és legizgalmasabb dalszerzője, Norbert Kristof lassan lezárja két éve készülő EP-trilógiájának munkáit. A Klinik split albumán debütáló „Broken Clock” – amely az énekes-gitáros hamarosan megjelenő új EP-jének a címadó dala is egyben – ezúttal a kilencvenes évek Music Televisionjének legszebb pillanatait idézi meg. A dalhoz készült artwork Horváth Bernadett munkája.

 

 

 

 

 

 

 

Meggyesházi Éda, azaz a Musica Moralia tavaly jelentette meg „Hell is coming home” címmel első, experimentális post-folk szerzeményeit tartalmazó albumát. A most megjelenő „Four Sad Songs.” albumon már társakkal kiegészülve, kamarapop-trióvá bővülve hallható Éda új, „Birdmachine” című felvétele, miután a produkcióhoz a Jazzékielből Jakab Péter (basszusgitár) és Hegyi Áron (dob) is csatlakozott.

 

 

 

 

 

 

Mi is az a Klinik?

 

A Klinik zenészek, producerek és grafikusok közösségeként a labelhez tartozó művészek munkáját segíti lemezeik gondozásával, kiadásával, szervezéssel és PR-ral. Jelenleg a Jazzékiel, az Anton Vezuv, az ARONS Land Cargo Co., Kristof Norbert, a Musica Moralia és Krizso következő produkcióin dolgozik. A Klinik elsősorban jó kiállású fizikai lemezek és szép videoklipek gyártását segíti a saját és a hozzá közelálló előadóknak, célja megadni azt a minimális odafigyelést, amit megérdemel egy-egy kiadvány.

 

A labelről bővebb információ a www.kliniklabel.com oldalon és a Klinik Facebook-oldalán található.