zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Április 14-én az Oláh Szabolcs Quintet, április 15-én pedig a Voice & Bass duó, Gyémánt Bálinttal kiegészülve játszik a Budapest Jazz Clubban.

 

700.jpg

 

 

HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban – Oláh Szabolcs Quintet


 

Időpont: 2017. április 14. – 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

 

OLÁH SZABOLCS gitáros-zeneszerző 2012-ben alapította meg quintetjét a magyar jazz-élet meghatározó egyéniségeivel. Az együttes repertoárján a zenekarvezető kompozíciói szerepelnek.  2013 őszén jelent meg első lemezük ’Connection’ címmel. 2015 áprilisában a Quintet új lemezanyaggal jelentkezett. A ’Gleam’ című albumon szintén Szabolcs darabjai hallhatók. A személyes hangvételű, dallamos szerzemények előadásmódját a modern kreatív jazz felfogás jellemzi. A tagok különböző formációkban évek óta játszanak együtt, így jól ismerik egymás zenei gondolatait, koncertjeiken nagy teret kap a spontaneitás.

 

Oláh Szabolcsot a Szolnoki Dóra Quintet és a Fekete-Kovács Quintet mellett többek közt a Modern Art Orchestrában, valamint Szőke Nikoletta Triójában és Szendőfi Balázs Piccolo Inn nevű zenekarában hallhatta gitározni a közönség. Meghatározó volt számára Dés András Triója és saját, 2002-ben alapított formációja, az Oláh Szabolcs Quartet is. A zenekarvezetőt a gitározással párhuzamosan mindig is foglalkoztatta a zeneszerzés. Saját quartetje mellett évekig a Modern Art Orchestra egyik szerzője, hangszerelője volt. A Dés András által létrehozott Konzervnyitó Akciócsoport meghatározó zenekar volt Szabolcs számára, folyamatos zeneszerzésre inspirálta. Oláh Szabolcs munkásságát számos díjjal jutalmazták. Többek között 2004-ben a Magyar Jazz Szövetség versenyén a legjobb hangszerelő díját nyerte el. Ugyanezen a versenyen 2014-ben övé lett legjobb kompozíció. Gitárosként 2008-ban Artisjus díjat kapott a magyar zeneművek bemutatásában végzett tevékenységéért.  

 

www.szabolcsolahmusic.com

www.facebook.com/olahszabolcsquintet

 

Tagok:

Ávéd János – szaxofon

Oláh Szabolcs – gitár

Cseke Gábor – zongora

Soós Márton – bőgő

Dés András – ütőhangszerek

 

Belépő: 1400 forint
Nyugdíjasoknak és tanulóknak 1000 forint
Zeneművészeti tanulóknak ingyenes

 

 

 

 

 

VOICE AND BASS.jpg

 

 

HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban – Voice & Bass feat. Gyémánt Bálint


 

Időpont: 2017. április 15. – 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

 

A jazz-éneklést a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen is tanító kiváló kortárs jazz-énekesnő. LAKATOS ÁGNES és bőgős férje, CSUHAJ-BARNA TIBOR, aki szintén az Akadémián képzi hangszerén az új generációt, már évek óta játszik duóban káprázatos eredetiséggel és nagyon magas művészi szinten, formációjukban a folyamatos kísérletező kedv és a jazz hagyomány találkozik. Egy meglepetésnek szánt vendégművész fogja trióvá kiegészíteni nagyszerű kettősüket.

 

 

 

gyb700.jpg

 

 

GYÉMÁNT BÁLINT a hazai jazzélet egyik legkiemelkedőbb gitárosa, aki valódi érdeklődést mutat a zene minden formája iránt. Gitározásában hallhatóak a különböző műfajokból szerzett technikai és zenei inspirációk. Bálint nem trendkövető, hanem trendalakító karakter. A Transform Quintet tagjaként közös lemezt készített a világhírű, Grammy-díjas zongoristával, Joey Calderazzoval. Gereben Zita két megjelent lemezén zeneszerzőként és gitárosként is közreműködik. Az elmúlt néhány évben rendszeresen vendégeskedik Harcsa Veronika kvartettjében, idővel pedig Veronika invitálására közösen alapították a Bin-Jip nevű kísérleti elektronikus zenekart Andrew J-vel és Kaltenecker Zsolttal.

 

www.voicebass.com/home

 

 

 

 

 

Bálint gitárjátéka

 

 

Belépő: 1400 forint

Nyugdíjasoknak és tanulóknak 1000 forint
Zeneművészeti tanulóknak ingyenes