zenesz_logo.png



Március 10-én, pénteken 20 órától a Harmónia Jazzműhely rendezésében a Borbély Balkan Jazz Project lép fel a Budapest Jazz Clubban.

 

Borbely Balkans Jazz Project_700.jpg

 

 

A jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó szaxofonos BORBÉLY MIHÁLY, maga is nagyszerű zenekarvezető, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára, kinek improvizatív muzsikáját a jazz különböző irányzatainak, valamint a Kárpát-medence és a Balkán népzenei örökségének ötvözése jellemzi, érdekes dallamfordulatokkal.

 

A Balkán Jazz Project Borbély Mihály formációja, amely a Quartet B és a Vujicsics együttes közös koncertjei során alakult ki a nép- és világzene, a jazz és a kortárs zene területén egyaránt otthonosan mozgó szaxofonos vezetésével, hasonló szellemű és gondolkodású muzsikusok csatlakozásával. A két zenekart a sokoldalú fúvós személye köti össze, s eddigi nagysikerű koncertjeik bizonyították, hogy a Kárpát-medence, a Balkán és a jazz energiái könnyen gyűjthetők egy fókuszba. A BJP egy 6-10 fővel működő zenei társulás, gerincét a Quartet B alkotja, melyhez vendégszólistaként a balkán muzsika avatott tolmácsolói csatlakoznak koncertjeiken, így a népzene, jazz és világzene rajongói különleges élményre számíthatnak: erőteljes ritmusok, finoman áttetsző, lírai melódiák és fergeteges táncdallamok egyaránt megszólalnak. A következő muzsikusok vesznek részt ebben a módfelett izgalmas zenei kalandban:

 

Borbély Mihály – szaxofon, klarinét, tárogató, furulyák; György Mihály – gitár, buzuki; Agatics Krunoszláv – harmonika; Lukács Miklós – cimbalom; Horváth Balázs bőgő; G. Szabó Hunor ütőhangszerek, dob.

 

Ha nem akarsz zsákbamacskát venni, hallgass bele a zenéjükbe az alábbi videóban:

 

 

 

 

 

Belépőjegy: 1400 Ft
Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1000 Ft
Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes

 

Időpont: 2017. március 10. – 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

 

A BJC Bistro pedig számos ételkülönlegességgel igyekszik minden érzékszervre kiterjedő élményekben részesíteni azokat, akik nem csupán egy kiváló jazz koncertre szeretnének ellátogatni, hanem emellett emlékezetes kulináris élményeket is keresnek. Különleges finomságokból összeállított étlap, minőségi alapanyagok, változatos ajánlatok és elérhető árak jellemzik Budapest legújabb zenés gasztronómiai pontját.