zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Rockzene bevált és kísérleti módszerekkel: ez a HARAP! A 10 éves rockbanda alaposan átrendeződött: Arany Zsolt zenekarvezető vadiúj arcokkal vette körül magát.

 

67A6499_700.jpg

 

 

Valljuk be őszintén, egy valamire való zenésznek pavlovi reflexként megindul a nyálelválasztása, ha meglát egy Gibson Les Pault egy nagy Marshall esősítőbe dugva. Mellette a basszeros egy Fender Jazz Bass basszusgitárral tolja, a másik oldalon egy vörös Les Paul... Azonnal érdekes a klip és szerencsére végig érdekes is marad!

 

A Harap zenekar Öltöny című vadonatúj klipjéről van szó, ahol az ember csak kapkodja a fejét: 360 fokos klip, real time-ban feliratozva! Na, ez tényleg nem mindennapi! Amit látunk, az látvány, amit hallunk, szerencsére nem halvány: rock torok, jó szöveg, húzós alapok, rettentően jó gitár sound.  Külön kedves geg a Queen Bohemian Rapsody-t idéző képi megjelenítés a vokál alatt, de a figyelmes néző sok apró trükköt észrevehet még.

 

Szóval jól kitalált, ötletes anyag, olyan unikum, amilyenhez még hasonlót sem látni itthon. A világban biztosan más is foglalkozik utólagos munkával trükközött 360 fokos klippel, de a Corvin Films csapata mindenképpen nagyszerű munkát végzett.

Mobillal a leglátványosabb!

 

 

 

 

 

Arany Zsolt, az együttes vezetője teljesen átalakította a zenekart. Érdekesség, hogy a trió felállást újragondolta, és négy fős lett a csapat. Sólyom Attila dobol, Solymári Robi gitározik. Furcsa módon az élet úgy alakítja a szálakat, hogy máris jelezték, hogy a jelenlegi basszusgitáros poszton lévő Solti "Franky" Ferenc helyére másik basszerost keresnek. Így is gőzerővel folyik a műhelymunka, készülnek az új dalok, és bár ez a kényszerű tagcsere némiképp felborítja a papírformát fesztivál szezon szempontból, titokban már egy 2018-as klipen is agyalnak.

 

A teljes szabadságot kiélvezik a fiúk: sem kiadó, sem más határidő nem szorítja őket, és nem mondja meg senki nekik, hogy mit és hogyan játsszanak. Épp ez a szabadság generálta felhajtóerő hozza elő belőlük a lendületet: idén 5-6 dallal is ki fognak jönni, hiszen ezek a dalok már most 90 százalékban készen vannak, stúdióban felvéve!

 

Néhány erős élő fellépésre is számítani lehet tőlük az őszi klubszezon folyamán. Ezúttal nem szaladnak mindenfelé, inkább pár emlékezetes bulit terveznek idén. A letisztultabb hangzás, a profi vizuális megjelenés és az élő megszólalás minősége is látható fejlődést mutat.

 

Miután a régi felállással is megteltek a klubok, az új tagokkal új érdeklődők is megjelentek a zenekar körül, ezt manapság jól le lehet szűrni, például a banda Facebook oldalára kattintva.

 

 www.facebook.com/haraponline