zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A zenekar legújabb klipje képről képre bontja ki a hangulatát annak, hogy milyen, amikor Weöres Sándor világa találkozik a Zaporozsecével.

 

Zap 700.jpg

 

 

Az osztálytársakból alakult szentgotthárdi rockzenekar tehetségkutató fesztiválokon kezdte gyűjteni hallgatóságát, majd az MR2 hullámait is megnyerte magának, hisz a rádió már az ötödik dalukat játssza rotációban, sőt az Azon az éjszakán három egymást követő héten vezette a Petőfi TOP 30-at.

 

A Varga Bence (ének, gitár), Papp Dávid (basszusgitár), Hoffman Máté (dob), és Balaton Gergely (gitár) által alkotott csapat zenéjét a Beatlestől a Muse-ig, a hazai alternatív kultúrán át számos hatás inspirálja. 

 

A tavalyi év elején még a Hooligans vendégeként járták a klubokat, aztán a NagySzínPad tehetségmutató versenynek is köszönhetően a nyáron minden jelentős fesztiválon színpadra állhattak. Első országos turnéjuk a Nemzeti Kulturális Alap és a Cseh Tamás Program támogatásával valósul meg. 

 

Legfrissebb anyaguk egy videoklip formájában a koncertlátogatók egyik kedvenc dalához - a Valse Triste-hez - jelent meg nemrég.

 

A zenekar legújabb klipje képről képre bontja ki a hangulatát annak, hogy milyen, amikor Weöres Sándor világa találkozik a Zaporozsecével. A zene, ami felráz, a szöveg, ami megnyugtat. A Valse triste című dal magával ragadó energiáin nehéz kívül maradni. Megérint és lecsendesít, odahúz és lepörgeti előttünk az élet lényegét, minden súlyát és gyönyörűségét. Weöres Sándor szavaival élve: "Nem tudjuk pontosan mit jelent, mégis felemel, átalakít". Kellemes, mélabús borzongással váltja ki az érzést, hogy minden rendben van...

 

 

 

 

A turné állomásain a rádiós slágereik mellett (Azon az éjszakán, Emszercénégyzet, Mr. Gorsky, Menjünk a Marsra, Zuhanás, ...) előadják majd természetesen ezt a dalt is, de a szerencsések az idén tervezett új lemezre készülő számokba is belehallgathatnak még megjelenésük előtt. 

 

A koncertek sodró lendülete az első perctől kezdve betölti a klubokat és nem csak talpalávalóként szolgál, hanem egy-egy dallal a Zaporozsec akár a Marsra is elvarázsolhat bárkit. Az önfeledt rock & roll közben azonban érdemes a dalszövegekre is odafigyelni, hiszen a zenekar a fülbemászó dallamok mellett a szavakkal játszva bontja ki még inkább sokszínű, izgalmas világát. 

 

 

Facebook: https://www.facebook.com/Zaporozsec/?fref=ts