zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A négytagú zenekar első, online kislemezének megjelenése után a bemutatkozó koncert február 23-án lesz a budapesti Muzikum Klubban.

 

KodĂĄly Spicy Jazz_650x.jpg

 

 

Friss, fiatalos, laza, minőségi és trendi zenével mutatkozik be a Kodály Spicy Jazz nevű projekt, amely Kodály Zoltán által gyűjtött népdalokat gondol újra 21. századi szempontok alapján.

 

Ha pár száz éve lettek volna slágerlisták, az élbolyban biztosan szerepeltek volna népdalok, amelyek ugyanarról szóltak, mint a mai rádiós kedvencek: vágy, szabadság, szerelem, boldogság, szívfájdalom, elválás. A 20. század elején Kodály Zoltán újra népszerűvé tette a népdalokat, most pedig eljött az idő, hogy a legismertebb és legkedveltebb művek friss, kreatív és lendületes megközelítésben ismét eljussanak a fiatalokhoz és „slágerekké” váljanak. Ez a célja a Kodály Spicy Jazz nevű zenei projektnek, amit Kodály Zoltán halálának 50. évfordulója tiszteletére indít útjára a Music Fashion Kiadó.

 

A Kodály Spicy Jazz zenei projekt bemutatkozó videoklipjében az Esti dal átdolgozását adja elő a zenekar. Ez a Kodály-életmű egyik legismertebb darabja, hiszen aki valaha énekelt kórusban vagy zenetagozatos iskolába járt, nem kerülhette el ezt a csodálatos, szívbemarkoló népdalfeldolgozást.

 

 

 

 

A Kodály Spicy Jazz kulcsfigurája a jazztől a pop-rockzenén át a metalig számos műfajban otthonosan mozgó Cséry Zoltán. A zongorista-zeneszerző-producer újragondolt és 21. századi szempontok alapján hangszerelt át Kodály Zoltán által gyűjtött népdalokat. A minőségi, mégis könnyed és trendi, laikusok számára is befogadható jazz zenével fűszerezett darabokon át remélhetőleg még szélesebb közönséghez juthat el a zenei üzenet.

 

A Kodály Spicy Jazz első, online kislemezén három olyan népdal feldolgozása szerepel, amelyeket Kodály Zoltán gyűjtőmunkájának köszönhetően ismerünk: az Esti dal, a Felszállott a páva és a Felülről fúj az őszi szél. A kislemez már elérhető az ismert online, zenei felületeken.

 

A Kodály Spicy Jazz bemutatkozó koncertje 2017. február 23-án este fél 9-kor kezdődik a Muzikum Klubban (1088 Budapest, Múzeum u. 7.) Jegyek elővételben 1200 forintért, a koncert napján pedig 1500 forintért kaphatóak.

 

A Kodály Spicy Jazz állandó zenekarának tagjai:

 

Cséry Zoltán - billentyűs hangszerek (Patché, Subscribe, Kimnovak, Ganxsta Zolee és a Kartel, Special Providence, Kálloy-Molnár Péter, Neoton Jazz, Cotton Club Singers),

Görögh Dániel trombita (Ladánybene 27, Kowalsky meg a Vega, PASO, Köles Eliza),
Szentgallay György
– basszusgitár (Wildflowers Band, Kistehén, Tátrai Tibor, Cliff Moore, Szegedi Deák Big Band)  

Köles Márk – dob (Pribojszki Mátyás Band, Budapest Jazz Orchestra, Török Ádám és a Mini Big Band, Kontor Band, Köles Eliza)

 

Bővebben:

https://www.facebook.com/Kod%C3%A1ly-Spicy-Jazz-346050822438031/?fref=ts

https://www.facebook.com/events/132687220567424/