zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Dübörög a klasszikus rock: a Neo frontembere, Kőváry Péter 12 év után elhagyta az elektronikus zenét játszó együttest, és visszatért a gyökereihez, a klasszikus rockhoz.

 

Peter Kovary & The Royal Rebels 650x.jpg

 

 

Fotó: Andelka Savovic

 

 

A Dal című tévéműsorból ismert Peter Kovary & The Royal Rebels első albuma, a Halfway Till Morning lemezbemutatója és egyben a tavaszi, európai turné nyitóállomása február 23-án lesz a budapesti Kuplungban. A belépés ingyenes.

 

Friss, modern, új és mégis valamiképpen régről ismerős zenét játszik a Peter Kovary & The Royal Rebels. A zenekart a szélesebb nagyközönség az Eurovíziós válogatóban, A Dal című tévéműsorban ismerte meg, ahol a legjobb 30 dal között szerepelt az It’s a Riot című szerzeményük. A rádiókban játszott mainstream slágerekhez képest valódi felüdülést jelentett a mezőnyben a Rebels-féle rock ’n roll, amely az 1960-as, ’70-es, 80-as és 90-es évek klasszikus rock- és blues-rock zenéjéből merít inspirációt.

 

„A kétezres évek elején visszatért ez a műfaj, és most underground vonalon újabb mozgolódás érzékelhető. Ha úgy tetszik, akkor a klasszikus rock ismét a reneszánszát éli, aminek nagyon örülök. Tinikoromban a szüleim zenehallgatási szokásai hatottak rám, és a ’60-as,’70-es évek legendás bandái, a Rolling Stones, a Beatles vagy a Led Zeppelin inspiráltak. Ez a fajta retro rock a zenében, a témáiban és a külsőségeiben egyaránt visszanyúlik a gyökerekhez, ugyanakkor a hangzása friss és modern, a szövegek pedig olyan életérzést közvetítenek, amellyel könnyen azonosulhat egy tizenéves vagy akár egy ötvenes is” – mondta Kőváry Péter, a Peter Kovary & The Royal Rebels dalszerző-frontembere.

 

 

REBELS_lemezborito_450x.jpg

 

 

 

 

A Peter Kovary & The Royal Rebels első nagylemeze Halfway Till Morning címmel február 20-án jelent meg a Music Fashion Kiadó gondozásában. A 11 szerzemény alapvetően klasszikus rock stílusú, de felismerhető a country, a hard rock vagy éppen a korai Beatles hatása is. A lemezbemutató koncert február 23-án, csütörtökön este 8-tól lesz a budapesti Kuplung színpadán a The Trousers és a River of Lust társaságában. A koncertre a belépés ingyenes.

 

A lemezbemutató egyben a tavaszi turné első állomása is. A budapesti fellépés után a fiúk Esztergomban, majd Bécsben és Klagenfurtban (Ausztria), Padovában (Olaszország), Debrecenben és újra Budapesten, ezúttal a Hard Rock Caféban koncerteznek. Április elején a Peter Kovary & The Royal Rebels a cseh fővárosban, Prágában lép fel, majd a hónap végén a budapesti Barba Negra Track közönségének zenélnek a Hooligans vendégeként.

 

 

 

 

 

Peter Kovary & The Royal Rebels: Forever and a Day (videóklip)

https://www.youtube.com/watch?v=CjSsCOYIgjo

 

Bővebben:

https://www.facebook.com/PeterKovaryTheRoyalRebels/

https://www.youtube.com/channel/UCZJWs2evjOI4zHctPc9bQfA/videos

https://www.facebook.com/events/1268932006520935/