zenesz_logo.png



Rocking The Boat! …szól az új album egyik dala, és annyi bizonyos, hogy a finnek egyik legjobbja, a rutinos rock gitáros Ben Granfelt mindent meg is fog tenni, hogy tűzbe hozza a műfaj és a hangszer hazai rajongóit februári lemezbemutató koncertjén.

 

promo_bgb_3_700.jpg

 

 

A kiváló gitáros-énekessel már találkozhattunk korábban is az A38 Hajó gyomrában, hiszen az utóbbi két alkalommal is velünk tartott az Emlékesten, hogy együtt emlékezzünk egyik nagy zenei példaképe, Gary Moore munkásságára. Itt az ideje, hogy Ben karrierjével és dalaival is jobban megismerkedjünk!

 

Ben korábban játszott a legendás Wishbone Ash és Leningrad Cowboys zenekarokban, de szólókarrierje is színes, műfajilag igen változatos lemezeket eredményezett. "Another Day" című új, immár tizenharmadik szólóalbuma ezúttal trió felállásban készült és így is mutatják majd be Budapesten, korábbi kedvencek és néhány meglepetés feldolgozás nóta társaságában. Jó öreg dallamos, klasszikus rock némi blues hatással - és olykor kis progresszív kalandozással, egy igen erőteljes hangzású trió prezentálásában.

 

 

 

promo_bgb_2_700.jpg

 

 

Ben Granfelt főbb gitáros hatásai között  – a már említett Gary Moore mellett – megtaláljuk Jeff Beck, Robin Trower és Joe Satriani nevét is, ami egy igen kiforrott és élvezetes saját hangot eredményez, továbbra is fókuszpontban tartva magát a szerzeményt, a dalt.

 

A turné budapesti állomásának dátuma egybeesik Gary Moore tragikus halálának évfordulójával, így ezt minden bizonnyal Ben sem hagyja majd figyelmen kívül, és egy némileg átalakított programmal készül. Az estét a legendás ír rock zenekar, a Thin Lizzy (szintén kapcsolódó) örökzöldjeivel nyitjuk, hála a hazai Lazy Twins formációnak. Minden adott tehát, hogy ezen a hétfő estén egy remek rock bulival adózzunk Gary Moore emlékének és az élő rock zenének egyaránt.

 

Rocking The Boat! Hol másutt működhetne ez a dal jobban, mint az A38 Hajón? Várunk mindenkit sok szeretettel, február 6-án!

 

 

 

[Ben Granfelt]

 

 

 

 

Ben Granfelt Band:

Ben Granfelt – gitár/ének

John Vihervä – basszusgitár/vokál

Miri Miettinen – dob/vokál

 

Időpont: 2017. február 6.

 

Az este menetrendje:

19:00 - Kapunyitás
20:00 - Lazy Twins - Thin Lizzy Tribute (HUN)
21:00 - Ben Granfelt Band (FIN)

 

Műfaji besorolás: Rock / Blues

Belépő: elővételben 2900 Ft, a koncert napján 3900 Ft

Jegyek kaphatók személyesen az A38 Hajón, a Musicland lemezboltban, valamint online a www.a38.hu weboldalon.

 

Kapcsolódó weboldalak:

http://www.bengranfelt.com/

https://www.facebook.com/events/1804251243174304