zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Október 21-én Illényi Katica klasszikus tango zenei koncertet ad a csodálatosan felújított Pesti Vigadó Dísztermében. Az év egyik legszenvedélyesebb előadása lesz!

 

Katica-Tango-Classic-foto 350x.jpg

 

Az előadás tematikája a kortárs és klasszikus zenei tango. A Liszt-díjas hegedűművész a XX. század tango zeneművészetének olyan meghatározó és kiemelkedő műveit adja elő, mint például Astor Piazzolla argentin zeneszerző Négy Évszak Buenos Airesben (The Four Seasons of Buenos Aires). A Piazzolla szerzemények mellett elhangzanak Jacob Gade, Angel Villoldo, Richard Galliano és a Piazzola tanítvány Saul Cosentino világhírű darabjai. Külön érdekessége a koncertnek, hogy magyar szerzők – többek között Ábrahám Pál, Kolta Lajos – ebben a műfajban írt dalai is hallhatóak lesznek.

 

„Az átlényegülés, ráhangolódás miatt, elkezdtem argentin tangó táncot is tanulni. Megértettem, hogy miért olyan népszerű ez a tánc. A zenével szinte együtt úszik a test. Gyönyörű férfi-nő kapcsolódás. A tangó eggyé válás a zenével, a zenében! A két táncosnak összefonódva folyamatosan alkalmazkodnia kell egymáshoz. A nőnek meg kell tanulnia akár csukott szemmel is eggyé válni a férfi partnerrel, aki vezeti. Bizalom és szenvedély. Számomra a tango maga a csoda!” – meséli Illényi Katica, hegedű és thereminművész. 

 

A koncert karmestere Rácz Márton, közreműködik az Anima Musicae Kamarazenekar. A karmester és a kamarazenekar is a fiatalabb zenész generáció tagjaiból áll, akik a hazai zenei élet kiemelkedő jelentőségű előadóival és együtteseivel lépnek ma már fel.

 

Az előadás kiemelt célja a felnövekvő komolyzenei közönség nemzedéki utánpótlása, a hazai és nemzetközi kortárs zeneszerzők bemutatása, valamint a klasszikus zene megismertetésén keresztül a társadalom zenei műveltségéhez való hozzájárulás.

 

 

 

Illényi Katica – Tango Classic concert

Zongorán kísér: Termes Rita

2017. október 21.

Pesti Vigadó - Díszterem

(1051 Budapest, Vigadó tér 2.)  

 

Illényi Katica legnézettebb felvétele a Tango Por una Cabeza – az Egy assszony illata c. filmből - itt megtekinthető: https://youtu.be/zOjOLXkvSQA

 

További információk:

Official FB: https://www.facebook.com/katicaillenyiofficial

Homepage: http://www.katicaillenyi.com

YouTube: https://youtu.be/zOjOLXkvSQA

Twitter: https://twitter.com/ikpmusic

 

Rácz Márton karmester: http://gyfz.hu/hu/eletrajz/racz-marton

Anima Musicae Kamarazenekar: http://animamusicae.hu

 

Jegyek kaphatóak: http://www.jegyelado.hu/rendezveny/illenyi-katica-tango-classic