zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A Harmónia Jazzműhely rendezésében január 20-án, pénteken a Párniczky Quartet Bartók Electrified c. műsorával lép fel a Budapest Jazz Clubban.

 Bartok electrified_700.jpg

 

 

PÁRNICZKY ANDRÁS (gitár) zenekarvezetőként számos országban lépett fel Európában (Anglia, Ausztria, Belgium, Bulgária, Csehország, Franciaország, Görögország, Macedónia, Németország, Olaszország, Románia, Szerbia), valamint a tengerentúlon, New Yorkban és Washingtonban. Olyan vendégszólistákkal játszott, illetve készített felvételt, mint John Zorn, Don Byron, Frank London és Matt Darriau (Klezmatics), Steven Bernstein (Sex Mob), Frank Möbus, Daniel Erdmann, Dresch ‘Dudás’ Mihály, Lukács Miklós és Szabó Dániel. A Párniczky Quartet – BEDE PÉTER - szaxofon/tárogató, HOCK ERNŐ - bőgő, BALÓ ISTVÁN - dob) azzal a céllal alakult 2016-ban, hogy megszólaltassa Bartók Electrified darabjait.

 

Bartók az emberiség zenéjének kiemelkedő alakja, zeneszerzője volt. Nyitottsága nem csak a népzene, de a jazz, az improvizatív zene irányában is megvolt. Maga is érdeklődött a rögtönzés (Improvizációk magyar parasztdalokra) iránt, Kontrasztok címmel pedig kamara művet komponált a korszak legmeghatározóbb jazz klarinétosa Benny Goodman számára. Ezen műfajok közös eredőjén elindulva Párniczky András egy repertoárt hozott létre Bartók olyan rövidebb műveinek feldolgozásával, mint a Mikrokozmosz, a 10 könnyű zongoradarab és az említett Kontrasztok részletei. Az így létrejött zene egyszerre komplex és érzelemdús. Bartók zenei világa úgy jelenik meg, hogy közben a zenekar erős, jól felismerhető hangzása is megmarad.

 

Párniczky Quartet – Bartók Electrified
Időpont: 2017. január 20. – 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

 

Belépőjegy: 1400 forint

Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1000 forint

Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes

 

A BJC Bistro pedig számos ételkülönlegességgel igyekszik minden érzékszervre kiterjedő élményekben részesíteni azokat, akik nem csupán egy kiváló jazz koncertre szeretnének ellátogatni, hanem emellett emlékezetes kulináris élményeket is keresnek. Különleges finomságokból összeállított étlap, minőségi alapanyagok, változatos ajánlatok és elérhető árak jellemzik Budapest legújabb zenés gasztronómiai pontját.