zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
„Ez vagyok én valójában” – megjelent az ARONS Land Cargo Co. bemutatkozó nagylemeze.

 

Aron Hajba 600.jpg

 

 

Hajba Áron énekes-gitáros-dalszerző személyes naplójaként nyújtja át az ARONS Land Cargo Co. most megjelent debütáló nagylemezét. Az Always Closer Never There című albumon a Jazzékiel korábbi gitárosának kilenc ihletett folk, country, rock és blues hagyományokat felelevenítő szerzeménye hallható. Társai a lemezfelvételen a fivérei voltak, az albumot felvezető, álomszerű animációs videoklipet a Road to Canaan című dalra pedig Áron húga, Orsi készítette. A Klinik gondozásában megjelent LP meghallgatható és megvásárolható Áron Bandcamp-oldalán, és már karácsony előtt elérhető volt az ismert streaming-szolgáltatóknál is.

 

Hajba Áron szólóprodukciója, az ARONS Land Cargo Co. idén ősszel mutatkozott be az album záródalához, a Homeward Boundhoz készült kislemezzel és utazós videoklippel. Ezt követte a testvére, Orsi által a Road to Canaan című dalra készített animációs kisfilm. A most megjelent Always Closer Never There nagylemez kilenc dalát átjárja az amerikai folk, a rock és a blues, a sallangoktól mentes, dalközpontú zene szeretete.

 

„Az eddigi zenekaraimban mindig igyekeztem minél többet hozzátenni a produkcióhoz, közben pedig a lehető legjobban belesimulni a banda zenei világába. Ez mindig izgalmas kihívás a számomra, de itt volt az ideje, hogy készítsek egy olyan anyagot, amelyben végre megmutathatom azt is, ki vagyok én valójában”– mesélte el Áron a produkció és a nagylemez születéséről. Az Always Closer Never There album készítésekor elmondása szerint nem próbált idomulni semmilyen műfajhoz: olyan zenét szeretett volna, ami számára magától értetődő és száz százalékig a sajátjának mondhatja: „Ez a lemez lényegében az én naplóm.”

 

 

ARONS_LCC_ACNT_500x.jpg

 


A lemezfelvétel a 70-es évek hangulatának megfelelően analóg technikával, egy légtérben, egyszerre játszva zajlott a Supersize Stúdióban, Áron zenésztársai a testvérei – Hajba Imre (basszusgitár), Hajba Mátyás (gitár), Hajba László (dob) – és Tóth Attila (Hammond orgona) voltak. Az Always Closer Never There meghallgatható és megvásárolható az ARONS LCC Bandcamp-oldalán, de már elérhető ismert streaming-szolgáltatóknál is. Aki a fizikai formátumot részesíti előnyben, CD-n is kézbe veheti a lemezt, ez szintén a Bandcampről rendelhető meg.

 

 

 

 

 

A 2016-ban alakult Klinik fiatal zenészek, producerek és grafikusok közösségeként a labelhez tartozó művészek munkáját segíti lemezeik gondozásával, kiadásával, szervezéssel és PR-ral. Hajba Ároné mellett jelenleg a Jazzékiel, az Anton Vezuv, a Musica Moralia és a Deadmen következő produkcióin dolgozik.

 

Always Closer Never There album: https://aronslandcargoco.bandcamp.com/album/always-closer-never-there-2016

 

Arons Land Cargo Co. Facebook: www.facebook.com/aronslcc

Klinik Label: www.kliniklabel.com

Fotó: Kósa Péter

Lemezborító: Jakab Péter