zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
2016. december 23-án, pénteken a ritkán hallható Bolla Quartet lép fel a Budapest Jazz Clubban.

 

bandcamp 700.jpg

 

 

A tenor- és szopránszaxofonos BOLLA GÁBOR kirobbanó őstehetség. 2003 tavaszán az egyetlen tizenéves volt, aki bejutott a Montreux Jazz Fesztivál szaxofonos világvetélkedőjének elődöntőjébe, majd ennek köszönhetően kapott meghívást majd minden rangos európai fesztiválra. 2004 decemberében ő vehette át a neves bécsi Porgy & Bess dzsesszklubban a Hans Koller-díjat „Az év tehetsége” kategóriájában. Emellett a kvartett 2005-ben megnyerte a rangos franciaországi Avignon Jazz Festival fődíját és közönségdíját.

 

Tavaly szerződtette Európa legnagyobb jazzlemez cége, az ACT Records. Fellépett a legtöbb rangos európai fesztiválon és jelenleg sikerrel játszik németországi, franciaországi, belga, holland és svájci klubokban. Újabb albumán Gregory Hutchinson dobol. Jelenleg Koppenhágában él és Európa legjobb jazz klubjaiban játszik.

 

A zongorista LAKATOS RÓBERT A klasszikus zene és a jazz világában egyaránt otthonosan mozgó, hihetetlenül tehetséges művész. 1995-től zenei versenyek során nyerte el a kategóriadíjakat – egyebek között a legjobb zongorista és a legjobb szólista díját Krakkóban, valamint a szóló-zongora vetélkedőben az első helyet a 2000-es Montreux-i Jazz Fesztiválon. A 2005-ös avignoni jazz fesztiválon a Bolla Quartet tagjaként nyerte el a legjobb szólistának kijáró díjat. Jack DeJohnette, egyike a sok jazz óriásnak, akivel játszott már, így nyilatkozott róla: „Szerintem Róbert egyike a legjobb fiatal zongoristáknak a mai jazz színen.”  Egy másik egykori partner, John Patitucci szerint „(Róbert) hangzása és billentése roppant fejlett és nagyon lírai”.

 

A bőgős ORBÁN GYÖRGY az ország egyik legkeresettebb zenésze hangszerén. Lendületes, virtuóz, lehengerlő muzsikus, számtalan együttesben játszik. A rövidesen Amerikába távozó, gyerekzseniből immár felnőtt zsenivé váló dobos, HODEK DÁVID egyik utolsó fellépése lesz ez, az európai kontinensen.

 

Egy kis ízelítő Gábor játékából:

 

 

 

 

 

Belépőjegy: 1400 forint

Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1000 forint

Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes

 

Időpont:  2016. december 23., 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7.

 

A BJC Bistro pedig számos ételkülönlegességgel igyekszik minden érzékszervre kiterjedő élményekben részesíteni azokat, akik nem csupán egy kiváló jazz koncertre szeretnének ellátogatni, hanem emellett emlékezetes kulináris élményeket is keresnek. Különleges finomságokból összeállított étlap, minőségi alapanyagok, változatos ajánlatok és elérhető árak jellemzik Budapest legújabb zenés gasztronómiai pontját.