zenesz_logo.png



Az emberiség különleges képessége, hogy tagadásban éljen. Ez a régóta ismert emberi gyengeség inspirálta az amerikai-német instrumentális trió, a DER ELEFANT létrejöttét.

 DER ELEFANT_Logo_700.jpg

 

 

 

„Elefánt a szobában” – érdekes metafora. Annak az elismerése, hogy látsz egy nyilvánvaló igazságot, mégis inkább figyelmen kívül hagyod. „Ne törődj az elefánttal a szobában.” Az emberiség különleges képessége, hogy tagadásban éljen. Ez a régóta ismert emberi gyengeség inspirálta az amerikai-német instrumentális trió, a DER ELEFANT létrejöttét.

 

A DER ELEFANT küldetésének tekinti, hogy zenéjével szavak nélkül fogalmazzon meg állításokat, és az már a hallgató dolga, hogy megtalálja a jelentéseket. Egy rendkívül erőteljes videoklippel – ami egyszerűen fejezi ki az igazságot, amit túl sok ember inkább figyelmen kívül hagyna – tolják a néző arcába korunk problémaiból eredeztethető instrumentális zenéjüket.

 

Az agresszív metal gyökereiből született erőteljes és dinamikus groove-ok, ízlésesen elhelyezett, lélekből fakadó elegáns szólók – különleges, friss ez az instrumentális banda, veszélyes, karcos élekkel. Komor beszélgetésekhez nyújtanak vizuálisan is stimuláló zenéket, hallgatóknak és nézőknek egyaránt.  Saját magunk legveszélyesebb ellenségei vagyunk. Ez az az elefánt, ami inspirálja a DER ELEFANT-ot. Debütáló “ELEFANTE” című daluk videójában a DER ELEFANT a zene erejét erőteljes képi világgal ötvözi, hogy a maga teljes valójában láttassa a világot.

 

 

DER ELEFANT_Photo1_700.jpg

 

 

A zenekart a német Alex Scholpp (gitárok), Timm Schreiner (dob) valamint az amerikai Kevin Chown (basszus) alkotják. Mindegyikük jól ismert zenész, hosszú karrierrel a háta mögött, mindegyikük számos sikeres bandában játszott.  Hosszú éveket töltöttek el a rock „barikádjain”, turnéztak a szakma legnagyobb neveivel, de legfőbb ideje volt megtalálni azt az új utat, ahol leginkább szembesíthetik a hatalmat az igazsággal. Amikor már nincsenek szavak, csak a zene szól, akkor a hallgató gondolatban írja a saját szövegét, és arról szólnak dalok.

 

A DER ELEFANT veszélyes, éles, instrumentális, metal gyökerű indulat. Közös kifejezése minden abszurditásnak, és annak, hogy ideje felállni, és beleüvölteni az igazságot azok arcába, akik maguktól nem hajlandók észrevenni azt.

 

 

 

 

Tracklista:

4. Caterpillar

5. Elefante

6. Freedom

Web:  https://www.facebook.com/DerElefantOfficial