zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Luca, aki magyar és külföldi fesztiválok egész során lépett fel sikerrel, különböző összeállítású zenekarokkal érkezik a Müpába.

 

_kezdy_luca_700.jpg

 

 

Van egy tévhit, mely szerint a hegedű nem igazi jazzhangszer, sokkal jobban illik a népzenéhez vagy a klasszikus repertoárhoz. Ha ezt Kézdy Luca, a magyar jazz középnemzedékének első számú hegedűse hallaná, biztosan élénken tiltakozna. Ő ugyanis pontosan tudja, hogy hangszere szinte bármelyik műfajba remekül beleillik, csak megfelelően kell bánni vele.

 

Kézdy Lucának ez sikerül is: előbb döntős és közönségdíjas lett a Magyar Rádió 2006-os jazzhegedű-versenyén, majd olyan, egymástól igen eltérő stílusú zenekarokban kamatoztatta tudását, mint a német-magyar experimentális HunD Link Projekt, vagy éppen a Nigun, illetve a Free Style Chamber Orchestra. Legszemélyesebb zenei elképzeléseit saját együtteseiben valósította meg: mindenekelőtt a férjével, Szesztay Dávid basszusgitárossal alapított Santa Diverben, valamint a Szendőfi Péter ütőssel duóban formált Sequence-ben.

 

 

SD_new 700.jpg

 

Santa Diver

 

 

Luca, aki magyar és külföldi fesztiválok egész során lépett fel sikerrel, különböző összeállítású zenekarokkal érkezik a Müpába. Hangversenyére állandó művésztársain kívül meghívta az Ocho Macho társaságból ismert Mike-ot, azaz Gotthárd Mihály gitárost, valamint a korábban az Ektarban és a Rubái Trióban éneklő, Hamid Drake-kel és Karafiáth Orsolyával lemezt készítő Tóth Evelint, illetve az olasz jazzélet egyik kimagasló alakját, az eddig tizenkét saját lemezt publikáló Stefano di Battista alt- és szopránszaxofonos virtuózt. És míg szól a zene, a háttérben Kézdy Luca fotói peregnek – egyazon léleknek egy másik dimenzióból előhívott rezdülései.

 

 

sequence 700.jpg

 

 

Sequence

 

 

 

Időpont: 2017. március 29. szerda – 20 óra

Helyszín: MÜPA Fesztivál SzínházKözreműködők:

Kézdy Luca – hegedű, effektek

Szesztay Dávid – basszusgitár

Szegő Dávid, Szendőfi Péter – dob

Gotthárd Mihály – gitár

Tóth Evelin – ének

 

Vendég:

Stefano Di Battista – szaxofon

 

Rendező: Müpa