zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Ami egyértelműen összefogja ezeket a számokat, az Majsai Gábor utánozhatatlan, karakteres hangja és egyedi énekstílusa.

 

DSC_8184_700.jpg

 

 

 

December 1-jén jelent meg Majsai Gábor kétszeres aranylemezes, Emerton díjas előadó ötödik albuma, Hangulatok címmel. Majsai hosszú és sikeres karriert tudhat maga mögött, Miután végigturnézta Európát, Magyarországon az Öreg járgány szívatóval indul című slágerrel robbant be a köztudatba. Énekelt soult, funkyt, de már jó ideje a swing műfaj nagykövetévé lépett elő.

 

Swing, swing, swing című nagyzenekari albuma néhány hónap alatt aranylemez lett, csakúgy, mint Swing és a Boogie című pörgős korongja, amelyet folyamatosan játszanak a rádiók. Ebben a műfajban tehát igazán otthonosan mozog, a big band hangzást mintha neki találták volna ki.

 

 

Hangulatok PR 1_500.jpg

 

 

 

Legújabb albumára 12 dal került, ebből 11-et Majsai Gábor szerzőként is jegyez, legtöbbjük hangszerelésében is részt vett, emellett a trombita- és szájharmonika-szólamokat is ő játszotta fel. Ahogy már az album címe sugallja, az énekes ezúttal nem kötelezte el magát egyetlen stílus mellett: a korongon hallhatunk swinget, bossa-novát, electro swinget, de soul hangvételű vagy bensőséges, akusztikus hangszerelésű dalt is. Ami egyértelműen összefogja ezeket a számokat, az Majsai Gábor utánozhatatlan, karakteres hangja és egyedi énekstílusa. Azt is nyugodtan kijelenthetjük, hogy nem állt be semmilyen mai mainstream vonal mögé, és érezhetően kedvét leli a különféle hangulatok közötti utazásban.

 

Ahogy Majsai egy korábbi interjúban elmondta, egész életében fúvósokkal dolgozott, és amikor csak teheti, big banddel lép fel, így erről az albumról sem hiányozhatnak a szépen felépített fúvós hangszerelések. Ugyanakkor olyan akusztikus hangszerek is felbukkannak, mint hegedű, fuvola, vibrafon, szájharmonika vagy akusztikus gitár, amelyek még színesebbé teszik a Hangulatokat. Kifejezetten jót tesznek a hangzásnak az akusztikus dobbal felvett alapok: a dobok mögött pedig az énekes fia, Majsai Roland ült.

 

 

 

Hangulatok PR 2.jpg

 

 

 

A CD-re került dalok közül néhányat Majsai Gábor már korábban sikerre vitt, így a rádiókból a közönség jól ismerheti, lemezen azonban eddig nem jelentek meg. Ilyen például a Nő nélkül az életem vagy az Ez az én napom. Az utolsó szerzemény pedig eredetileg Majsai Swing és a Boogie című albumán debütált, ezúttal azonban angol szöveggel, What If címen hallható, amely Juszt Balázs filmrendező azonos című filmje számára készült. A rendezőnek annyira tetszett az eredeti, magyar nyelvű nóta, hogy ő maga írt rá angol szöveget, és felkérte Gábort, hogy énekelje fel újra. Ezután már szinte természetes volt, hogy ez a dal is helyet kapott az új korongon.

 

További érdekesség, hogy a kiadvány borítóját Majsai Gábor nagyobbik fia, a tervezéssel és fotózással is foglalkozó MajsAir, alias Majsai Richárd tervezte.

 

A Hangulatok december 1-jétől kapható a jobb lemezboltokban, valamint Majsai Gábor weboldalán:  http://www.majsaigabor.hu/