zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A Szegedi Jazz Napok minden évben a műfaj kiemelkedő hazai eseménye, melyet a live-jazz valódi értékei, a minőségi koncertek, az igényes művészválasztás, az eredeti és virtuóz muzsikusok tettek ismertté.

 

Szegedi_Jazz_Napok_2016_700.jpg

 

 

A Szegedi Jazz Napok minden évben a műfaj kiemelkedő hazai eseménye, melyet a live-jazz valódi értékei, a minőségi koncertek, az igényes művészválasztás, az eredeti és virtuóz muzsikusok tettek ismertté.

 

Idén az amerikai post-bop szupergroup a THE COOKERS, a free-jazz legjobb ütőse HAMID DRAKE, valamint a Polish-jazz jelenlegi legnagyobb sztárja, WOJTEK MAZOLEWSKI áll a fesztivál fókuszában. A hazai jazzművészetet Balázs Elemér, Borbély Mihály és Tóth Viktor zenekarai képviselik, míg szegedi színekben a dobos Haraszti Ádám nemzetközi együttese, a Unity First mutatkozik be.

 

 

the-cookers-allstarts-large_700.jpg

 

 

 

 

THE COOKERS all-stars tagjai: Billy Harper, Eddie Henderson, Craig Handy, David Weiss, George Cables, Cecil McBee és Billy Hart egytől-egyig a jazzművészet legnagyobbjai, csupa világhírű szólista és zenekarvezető a saját jogán. Ez a káprázatos felállás az igazi és lélekteljes hard-bop irányzat legértékesebb létező szupergroupja. Kötelező minden jazzrajongónak!

 

 

A WOJTEK MAZOLEWSKI QUINTET ma Lengyelország elsőszámú jazz együttese. Színrelépésük robbanásszerű hatást váltott ki a műfaj népszerűsítésében, munkásságuk hatása kimutatható szinte az egész lengyel könnyűműfaj zenei ízlésében.

 

HAMID DRAKE a chicagói AACM legismertebb ütőhangszerese. Don Cherry, Pharoah Sanders, Herbie Hancock és Archie Shepp mellett vált világhírűvé. Az európai free-jazz táborban különösen nagy tisztelet övezi, a Szegedi Jazz Napokra két kiváló hazai muzsikus, Tóth Viktor és Szandai Mátyás társaságában érkezik.

 

BALÁZS ELEMÉR sokak szerint a legjobb magyar dobos, aki most az egyik legerősebb, de ritkán hallható triójával jön Szegedre, melyben a káprázatos tehetségű Lakatos Pecek Krisztián bőgőzik és Szakcsi Lakatos Róbert zongorázik.

 

 

 

borbely-muhely-700.jpg

 

 

A BORBÉLY MŰHELY a Vujicsics zenekarból ismert és többszörösen kitüntetett Borbély Mihály szerzői együttese. Improvizatív zenéjüket a Szabados-iskola, valamint a Kárpát-medencei és balkáni népzenei örökség fúziója jellemzi.

 

A UNITY FIRST egy vadonatúj együttes, melyet Haraszti Ádám fiatal szegedi dobos alakított Angliában, két brit-afrikai és egy svájci muzsikussal. Londoni fellépéseik után a szegedi lesz az első, közös fesztiválszereplésük.

 

JEGYÁRAK:

1. nap: 4.000.-Ft

2. nap: 3.000.-Ft

Bérlet: 6.000.- Ft.

 

On-line jegyelővétel:

www.ticketportal.hu

www.jegy.hu

 

A koncertek a Szegedi Ifjúsági Házban este fél 8-tól kezdődnek.

 

További információ:

www.szegedijazznapok.hu