zenesz_logo.png



Oláh Gergő tavaly októberben alakította meg Roma Soul nevű zenekarát. Az új formáció egy teljesen egyedülálló stílust képvisel, az ősi autentikus roma zenét ötvözik a legmodernebb hangzással.

 olĂĄh Mom 700.jpg

 

 

 

Oláh Gergő tavaly októberben alakította meg Roma Soul nevű zenekarát. Az új formáció egy teljesen egyedülálló stílust képvisel, az ősi autentikus roma zenét ötvözik a legmodernebb hangzással. A csapat rögtön egy húsba maró témával lép színre első klipjében! November 12-én pedig a MOM Kulturális Központban adnak koncertet.

 

„A Roma Soul zenekar neve és koncepciója egy MR2 Akusztik koncerten született meg, ahol a Modern Talking „You're My Heart, You’re My Soul” dalát dolgoztuk fel cigány stílusban, pop zenekarral. Az egész egy jó poénnak indult, amiből végül egy nagyon komoly projekt lett, és megszületett a ’Roma Soul’ stílus! A zenekar felállásának a koncepciója az, hogy roma és nem roma, autentikus és modern zenészek játszanak és alkotnak együtt valami újat és korszerűt” – fejti ki Oláh Gergő, énekes.

 

A Roma Soul két gitárossal, egy beatbox looper szintissel, egy kanna-darbuka-perkással és egy nagybőgőssel áll a színpadra. A banda állandó tagjai Oláh Gergő mellett még Farkas Pisti, Kovács Máté és Fekete János, Jammal. Stílusuk lényege az, hogy a klasszikus cigány zenét ötvözik a kifejezetten trendi, mai alapokkal, groove-okkal és effektekkel.

 

A Roma Soul első dalát Farkas Pisti írta és Molnár Tibor Attila hangszerelte, az elmaradhatatlan modern részt pedig a Tha Shudras frontembere, Trap Kapitány faragta hozzá. A dal a „Fekete Fehér” beszédes címet kapta. „Ebből a nótából már teljes mértékben érezhető, hallható, hogy mit képviselünk. Azt szeretnénk elmondani,  hogy ne ítélj addig, amíg nem ismersz; ne csak nézz, hanem láss is! A klippel is ennyit szerettünk volna átadni, ezért többféle nemzetiségű és stílusú embert gyűjtöttünk össze benne. A középpontban az ember áll!” – osztja meg velünk Oláh Gergő.

 

A „Fekete Fehér” videója letisztult és modern képi világot hoz. Négy táncstílus is szerepel benne: hip-hop, cigány, balett és kortárs. A projekt iránti érdeklődést jól mutatja, hogy dal akusztikus verzióját mindösszesen két hónap alatt máris hatszázhatvanezren tekintették meg az interneten! „A zenekar már dolgozik is a következő dalon, azt szeretnénk, hogy mindenki megismerhesse ezt a stílust és azt az értéket, amit képviselünk. Én személy szerint, az X-Faktor óta - zeneileg legalábbis -, semmiben nem hittem még úgy, mint a Roma Soul-ban! Reméljük, hogy sok helyre eljutunk!” – vallja be a frontember lelkesen.

 

A dalt és a Roma Soul további szerzeményeit november 12-én a MOM Kulturális Központban élőben is meghallgathatjuk.

 

 

 

 

 

https://www.facebook.com/olahgergohivatalos/

www.goldrecord.hu

 

Roma Soul koncert

2016. november 12. 20:00 óra

MOM Kulturális Központ

Jegyek kaphatóak a helyszínen, a Libri Könyesboltokban, a Média Markt-okban és a tex.hu teljes hálózatában!