zenesz_logo.png



Nagy a várakozás és készülődés az ABRACADABRA zenekar körül, a társulat új, Láz című videójának premierje és a három dalos friss EP megjelenése okán.

 

abracadabra_2016_700.jpg

 

 

“A megújulás a zenekarban folyamatosan jelen van.” – mondja Sándor Lajos, a zenekar gitárosa. “Az utóbbi idők legnagyobb eseménye az énekes fronton történt váltás volt. Hosszú válogatást követően egy egészen különleges karakterű fiatal tehetség csatlakozott a csapathoz Fábián Niki személyében, aki a kitartó tehetségkutató nézők előtt sem ismeretlen. A Láz című dal az egyik legrégebbi kompozíciónk, amit az egész csapat annyira kedvel, hogy úgy döntöttünk, újra hangszereljük és stúdióban is rögzítjük a friss változatot. Az új megjelenéshez persze új klip is dukál, így egy érdekes kísérletbe fogtunk: megkerestünk egy Párizsban élő fiatal fotóművészt, Száraz Katát, aki nagy örömünkre elvállalta, hogy elkészíti a Láz klipjét.”

 

Nézzük, mit mond erről Száraz Kata, fotóművész, a Láz videó rendezője, vágója és operatőre:

 

“Ahogy azt a dal szerzője, Keszthelyi Béla megosztotta velem, a dal egy nem-egymásra-találásról szól, illetve a kapcsolatok körforgásáról, így a klip történései is erre reflektálnak, egy táncos koreográfián keresztül. A videó főszereplői Ungi Krisztián és Albert Réka, a Coincidance egyesület tehetséges táncosai, akikkel nagyon izgalmas és inspiráló volt együtt dolgozni. A videóban a zenekar tagjai is felbukkannak majd, de többet egyelőre nem árulok el.”

 

 

niki_kata_forgatas_700.jpg

 

És hogy mit tudhatunk még Fábián Nikiről, az új énekesnőről? “4 évig az Operettszínházban tevékenykedtem és most visszatértem a populáris világhoz. Februárban részt vettem a Dunakanyar hangja énekversenyen, majd pár héttel később a verseny szervezője felhívott, hogy egy ismerős zenekar énekesnőt keres, és szeretné, ha elmennék meghallgatásra, mert szerinte nagyon illene hozzám a stílusuk. És milyen jól tettem! Azt hiszem ez egy igazi egymásra találás volt, amolyan szerelem-első-látásra történet. Az új dalokat nyáron kezdtük el felvenni. A Láz számomra egy igazi őszi dal, ezért szerettem volna, hogy az esősebb időszakban jelenjen meg. A videó is ennek megfelelően kicsit sötétebb, de érzelmes hangulatú lesz.”

 

 

 

 

[abracadabra]

 

 

 

 

 

A videoklip és az új EP az ABRACADABRA első kiadványa Fábián Niki érkezése óta, és pont az Ő érkezése hozta életre. Már dolgoztak a dalokon, de nagyon meggyorsította a munkát és egyben meg is ihlette azt Niki főszerepbe kerülése. Egy pont húszéves dal, a Láz a címadója és fő dala a három számos albumnak, amit teljesen más köntösbe öltöztettek, maivá tettek, tulajdonképpen az alapoktól újragondoltak és áthangszereltek. Aztán következik egy lassabb tempójú, hömpölygő, igazi rock sláger, a Felébredni egy álomból – egy nagy beindulással a dal végén, ami annyira jellemző a zenekarra. Harmadikként pedig a Holnaptól című rádiós sláger Nikivel újra felvett, 2016-ra újrakevert változata hallható. “Tekertünk a dalon három évet, és ha lehet, még aktuálisabb, mint akkor volt, amikor három éve minden nap szerepelt az MR2 Petőfi műsorán.” A dalokat Puha Szabolcs keverte és maszterelte újra, a zenekar hathatós közreműködésével.

 

 

 

 

 ABRACADABRA Facebook