zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Október 21-én 19 órától Dodes-ka-den koncert a KÖSZI-ben, előzenekar Caesar’s Bread.

 

dodeskaden_650.jpg

 

 

A Dodes-ka-den zenekar 2015-ben alakult, nevét a híres japán rendező, Kuroszava Akira 1970-ben készült filmdrámája ihlette, mely epizódokat mutat be egy tokiói nyomortelep lakóinak életéből.

 

A zenekart a már korábban is együtt zenélő Török Tóni énekes, Gámentzy Eduárd ritmusgitáros és Munkácsi Zsolt basszusgitáros hozták létre. Hozzájuk csatlakozott 2015 telén Rózsa György szólógitáros, Sharpay Edel vokalista, és egy rövid időre Szöllősi Tamás dobos, akit 2016 elején Neményi Zsolt váltott fel.

 

Zenéjük a nyolcvanas évek undergroundjából táplálkozik, modern hangzással ötvözve. Gámentzy Eduárd és Török Tóni dalszövegei verseskötetbe illő szerzemények. Termékenységüket jelzi, hogy néhány hónap leforgása alatt 20 dalt alkottak meg, ezekből 2016 februárjában 4 felvételre is került.

 

A zenekar repertoárjában kizárólag saját szerzemények szerepelnek, ezeket koncerten könnyed, magával ragadó stílusban adják elő, az Európa Kiadó és Cseh Tamás estjeinek hangulatát ötvözve.

 

A zenekar honlapja: https://dodeskadengroup.wordpress.com/

 

 

dodeskaden_plakat_450x.jpg

 

 

 

A Caesar’s Bread egy nyers, grunge hatásokkal ötvözött alter rockot játszó, gimnazista fiatalokból álló zenekar. Dalaik a szexualitásról, a szerelem jó és rossz oldalairól, emberi érzésekről, társadalmi kérdésekről szólnak magyar és angol nyelven.

 

Belépődíj: elővételben 1000 Ft, a rendezvény napján, a helyszínen 1500 Ft

Belépő a kőbányai Kőrösi Kulturális Központ és a KÖSZI jegypénztáraiban, valamint a jegy.hu internetes oldalon keresztül vásárolható!

 

A koncert a zsz-trans 200.jpg  támogatásával kerül megrendezésre!

 

Időpont: 2016. október 21., péntek 19 óra
Helyszín: KÖSZI
Cím: 1105 Budapest, Előd utca 1.