zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
A több mint 20 év után újra összeállt funk-rock bandának, a Wastapsnak, a 2012-es év első negyede klubkoncertekkel telt. Januártól április közepéig tíz koncertet adtak, többek között olyan helyszíneken, mint pl. a Pecsa Music Café, a Backstage Pub, az Alcatraz és az Ötkert Club.

Wastaps_01.jpg

 

Ezeken a koncerteken részben a múlt év októberében megjelent Bolond világ című lemez dalait népszerűsítették, mellete részben régi soul és funky nóták feldolgozásait adták elő.

A koncertek fogadtatásából lemérhető, hogy van fogadókészség a közönség részéről a Wastaps által játszott funky és soul elemeket tartalmazó, helyenként hosszú improvizációkkal dúsított zenére. Ugyanakkor a zenekar lassúbb, lírai
szerzeményei, mint pl. a „Nem vigyázol rám”, vagy a címadó „Bolond világ” című dalok ügyesen ellenpontozzák a kemény, lüktető zenei blokkokat.

 

Wastaps_02.jpg

 

A zenekar frontembere Szép Károly, aki karakteres hangjával már eleve meghatározza a Wastaps zenéjének  irányvonalát, szaxofon és fuvolajátékával jelentékenyen hozzájárul a zene hitelességéhez. A többiek – Brindzik József
billentyűs, Keres Tibor gitáros, Nagy István basszusgitáros és Szendrey István dobos – is fáradhatatlanul nyomják a fekete zenét, ha kell erőteljesek, ha kell visszafogottak, mindenképpen egyenrangú partnerei Szép Károlynak.

A napokban készült el az újra összeállt Wastaps második videóklipje a Bolond világ album „Engedd, hogy az legyek” című daláról.

 

Wastaps_03.jpg

 

A Wastaps május 12.-én a Pecsa Music Caféban lépett fel nagy sikerrel. Az odalátogató közönségnek  színvonalas zenei produkcióban és jó hangulatú buliban volt része, a Wastaps ráduplázott a januári lemezbemutató koncerten, majd az ezt követő márciusi fellépéseken eléprt sikerekre. ( - )