zenesz_logo.png



Ma debütál az a két új dal, amit a hazai zenei színtér egyik legegyedülállóbb zenekara, a Pegazusok Nem Léteznek október 1-én, az A38 Hajón élőben be is mutat a közönségnek. A szépség és a szomorúság kevésszer jár úgy kéz a kézben és ritkán olyan megkapó, mint a Pegazusok dalaiban.

 

pegazusok_700.jpg

 

 

 

A nevét egy hűtőre ragasztott gyermekrajzról kölcsönző zenekart az Esti Kornél zenekar dalszerző-gitárosa, Lázár Domokos 2011-ben indította útjára a színművész szakos Ács Eszterrel, akit azóta a színházba járó közönség is megismerhetett. A zenekar 2012 végén négytagúra bővült Lázár Ágoston (dob) és Németh Róbert (basszusgitár) beszállásával, jelenleg pedig, Horváth Kristóf (gitár, billentyű) csatlakozása óta öttagú.

 

Az együttes 2014 tavaszán jelentette meg cím nélküli, csupafehér bemutatkozó nagylemezét, az album megjelenése óta több új dalt is rögzített, 2016 januárjában teltházas koncertet adott a Trafóban, jelenleg pedig második albuma anyagán dolgozik.

 

Az együttes zenei világa egyedi módon keresztezi a nyolcvanas évek hazai undergroundjának világát, a mai, egyszerre melankolikus és szuggesztív gitárzenével és elektronikával. Semmi nagyzolás, megjátszás: a Pegazusok Nem Léteznek esetében dalok a fontosak és azok a dolgok, amelyek a dalok mögött vannak, egyszerű, gyakran esendő emberi történetek.

 

Menekülök, Senkiben nincs erő - ez a címe annak a két új Pegazusok Nem Léteznek dalnak, melyek ma debütálnak, és amelyeket a zenekar október 1-én, az A38 Hajón, az együttes idei utolsó budapesti klubkoncertjén be is mutat majd.

 

Menekülök: https://youtu.be/8Y2jeDa5tgg
Senkiben nincs erő: https://youtu.be/1RQR2n2g-HI

 

 

 

PNL 500.jpg

 

 

“Nehéz dalokról beszélni. Talán éppen azért csináltuk meg anno ezt a zenekart, hogy ne kelljen annyit beszélnünk. A címekből azért talán sejthető, hogy most sem a határtalan jókedvünket akartuk kiadni magunkból, fura is lenne. Nem tagadjuk, nehéz időszak van mögöttünk. Egy ideig az Eszternek és nekem is nagyon fura volt úgy tovább csinálni a zenekart, hogy már nem vagyunk együtt. Mivel egyikőnk sem volt még ilyen helyzetben, idő kellett, hogy hozzá tudjunk ehhez szokni. A dalszerzés folyamata, mióta rendeztük a dolgokat, ugyanolyan mint régen: a most megjelenő kislemez szövegeit is nagyjából együtt írtuk, együtt agyaltunk a próbán összerakott demókra. Nagyon jó barátok vagyunk, minden ezen alapszik. Mindkét dal ötünk közös munkája, jó érzés, hogy végre megjelennek.” - mesél az új dalokról Lázár Domokos.


A két új dal holnaptól a Youtube-on, és a Bandcampen, hamarosan pedig az összes digitális zenei felületen (iTunes, Deezer, Spotify, Google Play, stb.) hallható illetve megvásárolható lesz.

 

www.facebook.com/pegazusoknemleteznek

pegazusoknemleteznek.bandcamp.com