zenesz_logo.png



A ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Jónás Tamás nevéhez eddig két instrumentális progresszív rock album fűződött, a múlt héten pedig megjelent új EP-je, The Four Seasons - Part 1: Spring címmel.

 

1031jonas 700.jpg

 

 

Múlt héten jelent meg Jónás Tamás új EP-je, amelynek címe: The Four Seasons - Part 1: Spring. Az EP egy koncept-album sorozat első tagja, amelyben Tamás a tavasz hangulataiból készített zenét. Az EP-n levő 4 szám a tavaszt konkrét és átvitt értelemben is megjeleníti: a témák a tavasz fokozatos beköszöntét és kibomlását mutatják meg, és emellett a zenei történet az emberi életben beköszöntő új időszakok, új kihívások fázisaira is utal. Ezt a kettős történetet tükrözik a címek is: Awake, Rise, Burst, A Flourish című számban Sergey Boykov, a Vital Science és a Vivaldi Metal Projekt billentyűsének zongoraszólója is hallható.

 

Az EP a YouTube-on és a Bandcamp oldalán is teljes egészében meghallgatható:

 

 

 

 

 

 

Bandcamp link: https://jonastamas.bandcamp.com/


A zeneírás részletei iránt érdeklődők pedig itt olvashatják el Tamás friss cikkét, amelyben arról ír, hogy milyen lépések vezetnek el egy zenei anyag megírásához és megjelentetéséhez: http://gsfanatic.com/hu/blog/ep-irasa-az-otlettol-a-kesz-zeneig

 

A teljes sorozat összesen 4 EP-ből, és ezen belül 16 számból áll majd, és magában foglalja majd a további három évszakot is. Tamás jelenleg a „Summer” című 2. rész lemezfelvételén dolgozik.

 

Jónás Tamásnak az elmúlt években két instrumentális progresszív rock albuma jelent meg, amelyből a másodikat Steve Vai kiadójának, a Favored Nations-nek egyik üzletága, a Digital Nations terjesztette.

 

Három hazai gitárversenyt is szervezett eddig, amelyek Magyarország legnépesebb és legvidámabb versenyei voltak, a zsűritagok között volt már Steve Lukather, Jason Becker, és a Guitar World főszerkesztője is.

 

http://www.guitarworld.com/videos-three-outstanding-entries-annual-hungarian-guitar-competition

 

Web: http://jonastamas.com/jtamas_web_MAIN.html