zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A Harmónia Jazzműhely rendezésében 2016. szeptember 16-án 20 órai kezdettel az East Gipsy Band koncertezik a Budapest Jazz Clubban.

 

East Gipsy Band_700.jpg

 

 

Az EAST GIPSY BAND nagyszerű kezdeményezés a roma zenei hagyomány és a jazz ötvözése terén, élvonalbeli magyar roma zenészekkel. A zenekar hatalmas sikert aratott a londoni 606 Clubban, a világhírű New York-i Blue Note-ban és a 2014-es Detroit Jazz Fesztiválon is. BALÁZS JÓZSEF, a közép generáció egyik legtehetségesebb zongoristája, a Krakkói Jazz Juniors Versenyen a legjobb szólista díját nyerte el. Most már saját együttesét vezeti, de bátyja zenekarának is egyik húzóembere.

 

A hegedűs/gitáros SÁRKÖZI LAJOS 2006-ban, 15 éves korában nyerte meg a Magyar Rádió országos jazzhegedű versenyét. Azóta is ugrásszerűen fejlődik. A cimbalmos OLÁH VILMOS az egyik nagy új ígéret hangszerén. Az énekes BALOGH GUSZTI a Nomada zenekar vezetője, a Fabula Rasa zenekar tagja, de emellett számos egyéb hazai és külföldi zenekar állandó vendégzenésze is. A bőgős ORBÁN GYÖRGY az ország egyik legkeresettebb zenésze hangszerén. Lendületes, virtuóz, lehengerlő muzsikus, számtalan együttesben játszik. 2005-ben tagja volt az Avignon Nemzetközi Jazz Fesztiválon nagydíjat és közönség díjat nyert Bolla Quartetnek.

 

BALÁZS ELEMÉR dobosként és zeneszerzőként immár másfél évtizede meghatározó alakja a magyar jazzéletnek, s 1995 óta zenekarvezetőként is működik. Ő aztán igazán nem szorul bemutatásra.

 

 

 

Belépőjegy: 1400 forint

Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 900 forint

Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes

 

A BJC Bistro pedig számos ételkülönlegességgel igyekszik minden érzékszervre kiterjedő élményekben részesíteni azokat, akik nem csupán egy kiváló jazz koncertre szeretnének ellátogatni, hanem emellett emlékezetes kulináris élményeket is keresnek. Különleges finomságokból összeállított étlap, minőségi alapanyagok, változatos ajánlatok és elérhető árak jellemzik Budapest legújabb zenés gasztronómiai pontját.

 

Időpont: 2016. szeptember 16. – 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club
Cím: 1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.