zenesz_logo.png



A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket ismerhetünk meg, sajátos, egyedi nézőpontból.

 

geszti-peter-original-52279.jpg

 

 

Zeneszöveg.hu beszélgetések címmel egy olyan sorozaton dolgoznak az oldal készítői, melyben dalszerzők és szövegírók kerülnek bemutatásra, sajátos beállításból. A következő művész, akit igyekeznek szokatlan és egyedi szemszögből is megmutatni: GESZTI PÉTER

 

A beszélgetés során többek között az alábbi kérdésekre is választ kapunk az Ő szemszögéből:

 

  • Mitől lesz hiteles egy dal / egy előadó? Hogyan lehet másoknak jó, hozzájuk illő dalszöveget írni?
  • Mitől jó egy dalszöveg? Értjük egyáltalán, hogy miről szól a Quimby - Most múlik pontosan című dala vagy Presser Gábor - Nagy utazás című slágere?
  • Mit gondol az életről, a haláról, a szeretetről, s hogyan nyilvánul ez meg a Hiszekegy című dalában? Hogyan gondolkodtak a kilencvenes évek hazai zenészei?
  • Mi az egyetlen cél azzal, hogy valaki kiáll a színpadra és megszólítja az embereket?
  • Mi a véleménye a tehetségkutatók világáról és az X-Faktorról amelynek évekig maga is aktív résztvevője volt, valamint mi a legfontosabb célja, küldetése minden produkciónak, amely a nevéhez köthető?

 

A fentiek mellett számos figyelemfelkeltő témában is megszólaltatják a hazai zenei színtér egyik, legmeghatározóbb és kiemelkedően emblematikus alakját.

 

 

 

 

 

 

Hamarosan érkezik a folytatás is, melynek gyorsabb eléréséhez ITT tudtok feliratkozni a zeneszöveg.hu csatornájára.

 

Geszti Péter, előadó, dalszövegíró, kommunikációs szakember, aki gyermekkori film -és szinkronszerepei miatt fiatalon ismertté vált a nagyközönség számára. Az Első Emelet számára írt dalszövegei után 1992-ben RAPülők néven megalapította első saját formációját, mely szinte azonnal a mindenkori magyar könnyűzene egyik legsikeresebb zenekar lett. Ezt a szintén kiemelkedően népszerű Jazz+Az követte. A zenei pálya mellett kommunikációs szakemberként, az Arc Plakátkiállítás és a Nemzeti Vágta szellemi atyjaként tevékenykedik, valamint dalszövegeket ír musicalekhez is. Több évig volt az X Faktor egyik mentora. Mintegy 10 év csend után idén kiadott, Létvágy című szólólemezével és jelenlegi zenekarával, a Gringo Starral koncertezik.

 

A Zeneszöveg.hu oldal több, mint 10 évvel ezelőtt indult, azzal a szándékkal, hogy azt a hatalmas kincsestárat, amelyet az anyanyelvünkön született dalok jelentenek - legkedvesebb népdalainktól az 1930-as évek kupléin át a napjainkra aranykorát élő alternatív zenei költészetéig - összegyűjtve megőrizzék és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék. Úgy tűnik, a misszió tömegeket talál meg, hiszen a zenehallgatók és előadók közös együttműködésével mára hatalmas adatbázis őrzi zenével írt anyanyelvünket.

 

A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg. Lesznek dalszövegírók, akik a háttérben írják a nap, mint nap dúdolt sorokat és lesznek előadók, akik saját szavaikat éneklik. Bár a beszélgetések elsősorban a dalszerzésről és a dalszerző pályájáról szólnak, a különböző személyiségek végül kibújnak a kérdések sora mögül és abban a formában mutatkoznak meg, ahogy talán ritkán látni őket.