zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Szerelemről, csavargókról és vámpírokról szóló, különleges hangulatú új EP-vel jelentkezik a budapesti, indie-rock-folkban utazó Anton Vezuv.

 

Anton_Vezuv_photo_700.jpg

 

 

A hatszámos Lay Low Butterfly a zenekar második lemezanyaga. Jakab Péter, a Jazzékiel frontemberének produceri közreműködésével az együttes a debütalbumánál érettebb, határozottabb, komorabb anyagot készített. A Lay Low Butterfly az Anton Vezuv honlapján meghallgatható, megvásárolható, emellett vinylen és CD-n – és természetesen az ismert stream szolgáltatóknál – is megjelenik. A Cseh Tamás Porgram támogatásával elkészült lemez a Klinik kiadó gondozásában látott napvilágot.

 

Az Anton Vezuv második, Lay Low Butterfly című lemeze másfél évvel követi a bemutatkozó Into the Sea albumot. „Én azt képzelem a dalírásról, hogy van a dalszerző, akiről az életben talán nem is tudsz semmit, de van egy gyönyörű világa benn, ami meglapul egy kő alatt. Mi ezzel a lemezzel és a másfél éves dalszünettel szintén csendben meglapultunk, most pedig felröppenünk” – így magyarázza a frontember Gyulai István Sztív a címválasztást.

 

 

Anton_Vezuv_press_large_700.jpg

 

 

 

Az új EP producere Jakab Péter, a Jazzékiel frontembere volt, aki a korábbi dalokhoz képest egy jóval szárazabb megszólalását, és sötétebb oldalát hozta elő a zenekarnak, de a zenei rendezés mellett többek között ő felelős a banda új vizuális megjelenéséért is. Az anyagot Korompai Bencével rögzítették, ugyanakkor készített felvételeket Szabó László (Jazzékiel, Grand Mexican Warlock) is az EP-re. A keverést és a masteringet Puha Szabolcs végezte, akinek a nevéhez számos kiváló hazai indie kiadvány kötődik.

 

Az Anton Vezuv a Lay Low Butterfly erős, de mégis sebezhető indie-rock-folk dalokkal lép túl a debütalbum édes-szomorú világán, power-melankóliáján. A lemezre az énekes-zeneszerző-szövegíró Gyulai István Sztív hat vadonatúj dala került, amelyek zeneileg érettebbek, és témaválasztásban is elütnek az első lemez tenger- és búcsúközpontú hangulatától. A lemez halottak szerenádját megéneklő nyitódalát trombita és klarinét színesíti. Emellett Sztív egy szórakozásból fiúkat gyűjtő, majd eldobó lányról, egy, a szerelem örökkétartóságán gondolkodó férfiról, egy vámpírról, valamint az úton elkopó szerelemről énekel az albumon. A Lay Low Butterfly-ra is jutott azonban egy búcsúzkodó szám; a folkos-bluesos záródalnak egy szitár ad keleties hangulatot.

 

 

 

[Anton Vezuv]

 

 

A Lay Low Butterfly digitálisan május 12-e óta érhető el a zenekar honlapján, valamint az ismert streamszolgáltatóknál. A fizikai formátumot kedvelők limitált példányszámban vinylen és CD-n is megvásárolhatják a lemezt, amely a Klinik kiadó gondozásában és a Cseh Tamás Program támogatásával jelent meg.

 

Anton Vezuv Facebook