zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Idén tizenkettedik ízben kerül megrendezésre Szigetszentmiklóson a rockzene kedvelőinek nagy örömére a Roxiget – Rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny.

 

logo_700.jpg

 


Idén tizenkettedik ízben kerül megrendezésre Szigetszentmiklóson a rockzene kedvelőinek nagy örömére a Roxiget – Rockzenei fesztivál és tehetségkutató verseny. 2005 óta minden év szeptemberében kerül sor e kedvelt szabadtéri zenei eseményre. A Roxiget egyrészt egy tehetségkutató verseny a Közép-Magyarországi régió amatőr rock zenekarai számára, másrészt e térség rockzenét kedvelő fiataljai és középkorúi számára egy igényesen kivitelezet, ingyenes kulturális rendezvény.

 

Díjak

 

A verseny győztes zenekara 100.000 Ft értékű Hangáruház utalványt nyer, illetve nyereményként videoklipet készíthet a H.S.C. Stábiskolával. A dobogós zenekarok közül további egy zenekar fellépési lehetőséget nyer a P. Mobil, egy másik pedig az Anna & the Barbies zenekar egy fővárosi vagy vidéki nagyvárosban szervezett koncertje előtt.

 

Az egyes megyei tehetségkutató versenyek győztesei jutnak az „Öröm a zene” sorozat végső döntőjébe, melyet az októberi BUDAPEST MUSIC EXPO rendezvény keretében a HANOSZ rendez. Ennek egy regionális selejtezőjeként, a Roxiget győztes zenekara esélyesként indulhat a sorozat fődíjáért  az „Öröm a zene” döntőjén október elején a BUDAPEST MUSIC EXPO rendezvény keretében., ahol a fődíj: 1.000.000 Ft értékű hangszer és hangtechnikai eszközbeszerzés.

 

Szponzori felajánlásokból különdíjakat is kiosztunk a kiemelkedő egyéni tehetségeknek (Audmax Kft, Pálmai & Pálmai Dobakadémia, PróbaZóna) vagyis a legjobb énekes, és a legjobb hangszeres részére.

 

 

roxiget_16_500.jpg

 

 

 

 

Jelentkezési feltételek

 

A kitöltött jelentkezési lap és egy amatőr demó felvétel audió vagy mp3 formátumban – mely minimum három saját szerzeményű számot tartalmaz, aminek még nincs kiadói változata – határidőre való elküldésével a  Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre vagy a www.roxiget.hu oldalra feltöltve. A nevezés az első körben díjtalan, a döntőbe jutó zenekaroknak viszont már van nevezési díj, ami 10.000 Ft, és amit a szervező bankszámlájára kell az értesítés után átutalni.

 

A beérkező demók meghallgatása során a szakmai zsűri az 5 legjobbnak ítélt zenekart hívja a döntőbe, a már bevált helyszínre, a Kéktói Szabadidő Parkba. Minden zenekar, aki bejut a döntőbe az Audmax Kft által felajánlott 20.000 Ft értékű Hangáruház utalványt vehet át.

 

Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 3.

 

 

A zsűriről

 

A szakmai zsűribe neves zenészeket sikerült megnyerni, a több fordulós zenei verseny nívós megmérettetéséhez. A kezdetektől Hrutka Róbert (zeneszerző, gitáros), Leskovics Gábor (PUF, Kiscsillag), Ábrahám Zsolt (HS7) majd az évek során csatlakoztak még: Papp Szabolcs (Supernem), Pálmai Zoltán (ex P.Mobil, Ex Beatrice), Nagy Ádám (Roy & Ádám Trió), és Kiss Sándor (ITI), és idén csatlakozik Pásztor Sámuel (Anna & the Barbies) valamint az „Öröm a zene” sorozat és a Cseh Tamás Programiroda közös képviseletében Andrásik Remo, aki a Hangszeresek Országos Szövetségének főtitkára.

 

A fesztiválról

 

Az idei fesztivál programjában a döntőbe jutott amatőr zenekarok versengése utána a fesztivál folytatásában a Junkie Jack Flash (tavalyi győztes) majd a helyi felhozatalból a Kisfüzet, a Divina Machina és a nagyágyúkból a P. Mobil és az Anna & the Barbies koncertjeit élvezheti a Kéktó közönsége a Roxiget színpadán.

 

A fesztivál fővédnöke: Szabó József – Szigetszentmiklós város polgármestere

Szervező: Városi Könyvtár és Közösségi Ház

 

Info: www.roxiget.hu