zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Funk és soul este - június 30-án a Kéknyúl és a holland Beans & Fatback koncertezik az A38 hajón.

 

kĂŠk 700.jpg

 

 

Fotó: Benke Hunor 

 

 

Végy két, Hammondra épülő, funkot, soult, bluest gyilkos táncparkett-eleggyé keverő, nyolctagú zenekart. Adj hozzá egy helyszínt – az A38 hajót. Tedd mindezt egy különleges nap, 2016. június 30-a estéjére: a magyar Kéknyúl és a holland Beans & Fatback egyetlen monumentális bulival búcsúztatja az ezen a napon véget érő holland EU-elnökséget, a lehető leglazább módon.

 

Az amszterdami Beans & Fatback Németalföld egyik legvadabb bulizenekara. Az alapító-ötletgazda-zeneszerző Onno Smit azzal a szándékkal hozta össze a csapatot zenész barátaiból, hogy megmutassák, milyen lenne, ha a Black Keys Tarantino-filmzenéket játszana. A végeredmény: a lehető legtáncosabb muzsika, amiben a big band swing elemei éppúgy ott vannak, mint a rock and roll zúzdája, a vintage hangzások, zakatoló funk, pszichedelikus blues-rock, és még ki tudja, mi minden. A Beans & Fatback az egyik legszórakoztatóbb tánczene, amit az e téren egyébként sem gyenge Hollandia kitermelt magából.

 

 

 

beans 700.jpg

 

 

 

Az A38 hajó meghívására az estét a Kéknyúl nyitja. A hetvenes évek soul- és funk zenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó zenekar egyedülálló színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak. Bár a csapat hangzása sokáig Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs ‒ védjegyének számító ‒ Hammond orgonája köré épült, valójában nyolc egyenrangú muzsikus sző izgalmas zeneszövetet telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal és Andy Hefler szenvedélyes, karakteres, óceánon túli énekével.

 

 

 

 

 

Kéknyúl és Beans & Fatback koncert

2016. június 30. A38 hajó

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/1670718609855857/