zenesz_logo.png



Június 11-én a Ripoff Raskolnikov Band és vendége, Little G Weevil koncertezik az A38 hajón.

 rr700.jpg

 

Ripoff Raskolnikov osztrák blues-muzsikust jól ismeri a hazai közönség, hiszen senki sem gyakorolt akkora hatást a hazai blues élet alakulására, mint a Linzben született, fiatalon utcazenészként Európát végigcsavargó, örökös kívülálló gitáros-énekes. A koncerten vendégként lép fel Little G Weevill blues-gitáros, aki 2004-től Amerikában él és zenél.  A koncerten saját dalait játssza, majd csatlakozik Ripoff Raskolnikovhoz és zenekarához, tehát igazi blues session várható a Zsidó Művészeti Napok keretében az A38 Hajón ezen az estén.

A június 11-i koncert Little G Weevil önálló blokkjával indul, majd folytatódik a Ripoff Raskolnikov Band új albumának bemutatójával. A zenekarhoz csatlakozik Little G is. Fergeteges bulira számíthatunk!

 

LittleG3.jpg


Little G Weevil

 

Ripoff Raskolnikov Linzben született, az évek során tiszteletbeli magyarrá avanzsált, zenéjével mégis autentikus módon képviseli az afrikai-amerikai zenei gyökereket. Ripoff Raskolnikovot leginkább ez az egyedülálló sokszínűség emeli ki a kortárs európai zenei életből: míg hű marad az afrikai-amerikai zenei hagyományokhoz, valamifajta elementáris erő húzza Közép-Európához, aminek levegője újra és újra áthatja zenéjét. Dalszerzőként Ripoff nem egyszerűen megkapó, hangzatos sorokat vet papírra, nem puszta slágerek születnek a kezei alatt, hanem egy saját univerzumot hoz létre, egy olyan világot, amelyben a hallgatót ismerős ismeretlenként kalauzolja végig gyűrött fekete kalapjában, elnyűtt zakójában, a hajtókájába tűzött elmaradhatatlan rózsával. Minden dalának ő maga is szerves része, a vagabund, aki bejárta Európát, a mesemondó, aki sosem fogy ki a történetekből…

 

 

Időpont: 2016. június 11., 21 óra
Jegyárak: 2800 Ft
Jegyvásárlás