zenesz_logo.png



Az idén május 26-28. között harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Feszt!Eger nyitja a hazai fesztiválszezont az egri Bolyki Pincészet völgyében.

feszteger_online_700.jpg

 

Az elmúlt évek legígéretesebb feltörekvő fesztiváljának sikere három pilléren nyugszik: megkapó természeti környezetben - egy tíz méteres magas sziklafal védő karjai között - jó borok társaságában kínál erős válogatást a hazai könnyűzene előadóiból. A háromnapos zenei esemény a sokszínű magyar könnyűzenei élet meghatározó szereplőit vonultatja fel a Losonczy völgy impozáns sziklafalai között. Csütörtökön kiemelt fellépőként, az idén 25 éves Quimby áll színpadra, akik május közepén megjelenő Tükröm, tükröm című tribute lemezüket is magukkal hozzák és kedvezményesen lehet majd hozzájutni a fesztivál helyszínén.

 

Őket az egri illetőségű Második Műszak zenekar vezeti fel. Rajtuk kívül itt indítja a fesztiválszezont a Halott Pénz, a Wellhello, a BRAINS, a Tankcsapda, a Road, a 30Y, Péterfy Bori & Love Band, Anna & The Barbies - de csatlakozott az illusztris listához az Ivan & The Parazol, a Supernem, a Hiperkarma, Odett, a Mary Popkids, a Belga, a Paddy & The Rats és Ganxsta Zolee és a Kartel is. A fesztivál zenei szerepvállalása jóval túlmutat a sikeres zenekarok szerepeltetésén: idén is otthont ad a magyar könnyűzenei ipar kétnapos szakmai konferenciájának a Music Hungary-nek, emellett helyet biztosít az ÉTER tehetségkutatónak, ahol feltörekvő zenekarok mutatkozhatnak be a közönségnek.

 

 

 


A rendezvénnyel Eger végérvényesen bekerült a hazai fesztivál vérkeringésbe. Amíg a város eddig elsősorban a történelmi emlékhely és kiránduló-célpont volt, a fesztiválozó közönség és a szakma ma egy sokszínű, pezsgő élettel rendelkező városba térhet vissza évről évre, ahol számos kiváló programlehetőség, kulináris élvezet és program várja őket napközben is, a sokszáz éves, hangulatos utcák és házak között. Az egri borászati hagyományokat és a helyi kulturális értékeket kiemelt ügyeként kezelő Feszt!Eger megújult honlapján már elérhető az idei programbontás és a jegyelővétel is: www.feszteger.hu