zenesz_logo.png



Érdekes és izgalmas színfolt a magyar metal zenei palettán a szimfonikus hangzásokkal tarkított zenét játszó Lost Continent.

 

IMG_3561_700.jpg



A Lost Continent csellóval és szimfonikus hangzásokkal tarkított, modern metált játszó zenekar, friss erőt képviselnek a metál műfajában, bár a tagok már sokéves zenei tapasztalattal rendelkeznek.

 

A zenekar először élőben 2013 júliusában mutatkozott be a Tattoo The Sun Fesztivál koncertsorozat keretei közt a Dürer Kertben. Azóta folyamatosan koncerteznek, főként Budapesten, de megfordultak már vidéki klubokban is több alkalommal. Részt vettek a Talentométer és a Wacken Metal Battle Hungary tehetségkutatókon. Mindkét versenyen dicsérő szavakat kaptak a zsűritől és előkelő helyezést értek el.

 

A Lost Continent első albuma A Divine Proportion címmel 2014. július 7-én jelent meg és az év egyik legizgalmasabb magyar metal kiadványának titulálták. A zenekar első lemezét két kategóriában is jelölték a Hang-súlyon (Hungarian Metal Awards). Ez a bemutatkozó lemez a Supersize Recordings-ban került rögzítésre, Brucker Bence irányításával.

 

A zenekar második albumához már folynak a munkálatok, de 2016. március 17-én már elkészült legújabb számuk a Rusty Casket, az ehhez készült első videoklip premierjével egy időben. A Lost Continent jövőbeli tervei között szerepel egy 2016 őszére tervezett belföldi turné, az év folyamán új dalok publikálása, és 2017 tavaszán, a második album bemutatása.

 

A csapat zenéjét és megjelenését eleinte különböző konspirációs elméletek ihlették, így műfajilag először a „Symphonic Tribal”, majd később a „ConTheo metál” kifejezéssel definiálták magukat. Különleges elem a műfajban a cselló, részben ez adja a dalok sajátos atmoszféráját.

 

A zenekar tagjai:

Bokodi Bálint - ének (ex-Ministers, ex-Gloaming)

Madaras János Alexander – cselló

Rinkács Péter - gitár

Markó Tamás - gitár

Győri Ádám - dob (ex-NorthSicks)

Luczó Roland – basszusgitár (Dolor)

 

 

 

 

A Lost Continent márciusban fellépett a Dürer Kert Underground United Fesztiválján, áprilisban a Barba Negrában láthatták hallhatták a rajongók, és ami biztos, hogy ott lesznek július 23-án a VI. Tattoo the Sun Fesztiválon a Dürer Kertben.

 

Facebook: https://www.facebook.com/lostcontinenthun/?fref=ts