zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
„Nehezen hallottam a színpadon a gitárokat, és ezért félő volt, hogy az előadásom minősége nem lesz tökéletes.”

ac 700.jpg

 

 

Az elmúlt napokban számos írás, nyilatkozat látott napvilágot, mind a hazai, mind a külföldi szaksajtóban arról, hogy zenésztársai milyen „gyökér módon” rúgták ki Brian Johnsont az AC/DC-ből. Azt is olvasni lehetett, hogy Brian a zenekar sajtóközleményéből tudta meg, hogy Axl Rose fog helyette a turné hátralévő részében énekelni. Lehet. Ezt nem tudjuk. És azt sem tudjuk, hogy ki mikor, kinek mit mondott, vagy nem mondott. Minden előjel és kommentár nélkül adjuk közre Brian Johnson közleményét az AC/DC-ből történő távozásáról.

 

„Amint azt a legtöbb AC/DC rajongó már tudja, a 2016-os AC/DC Rock or Bust világturné hátralévő koncertjein – ideértve a 10 elhalasztott amerikai koncertet is – a zenekar vendég énekessel fog színpadra lépni. Szeretném személyesen elmagyarázni az okokat, mert nem gondolom, hogy a korábbi sajtóközlemények ezeket megfelelően megvilágítják, és szerintem nem is megfelelő módon tálalták a híreket.

 

Március 7-én, sorozatos kivizsgálások után, a halláskárosodással foglalkozó legjobb szakorvosok közölték velem, hogy amennyiben folytatom a nagy koncerthelyszíneken történő fellépéseket, fenn áll a veszélye, hogy teljesen elveszítem a hallásomat. Döbbenten szembesültem a rettenetes hírrel, ugyanakkor már egy ideje kezdett bennem tudatosulni, hogy részleges hallássérülésem lehetetlenné fogja tenni számomra az élő koncertezést.

 

Nehezen hallottam a színpadon a gitárokat, és ezért félő volt, hogy az előadásom minősége nem lesz tökéletes. Hogy őszinte legyek, ez olyasmi volt, amit nem szívesen engedtem volna meg magamnak. Rajongóink megérdemlik, hogy a teljesítményem a lehető legmagasabb színvonalú legyen, és ha bármilyen okból nem tudnám hozni ezt a színvonalat, úgy érzem csalódást okoznék nekik, és hátráltatnám a többieket is. Nem vagyok az a fajta, aki egykönnyen feladja, szeretem befejezni, amit elkezdtem, de az orvosok világosan közölték velem, és a zenekar többi tagjával, hogy nincs más választásom, mint leállni a koncertezéssel a turné végéig, vagy még tovább. Szakmai életem legsötétebb napja volt ez.

 

Azóta többször is konzultáltam orvosaimmal és úgy tűnik, hogy a közeljövőben nem énekelhetek aréna és stadion méretű koncerthelyszíneken, ahol a hangerő nagyobb, mint amit a mostani tűrőképességem elbír, jelentős halláskárosodás, vagy a teljes süketség kockázata nélkül. Eddig a fájdalom és a halláskárosodás ellenére, a tőlem telhető legjobbat próbáltam nyújtani, de ez már több mint amit el tudok viselni, és túl nagy a kockázat.

 

 

 

BJ2.jpg

 

 

 

Ezek a fejlemények jobban megtörtek, mint azt bárki el tudná képzelni. Érzelmileg rosszabb állapotban vagyok, mint bármikor egész életem során. Az AC/DC tagjának lenni, lemezeket készíteni, lelkes rajongók milliói előtt fellépni, ez volt az elmúlt 36 év, ez volt az életem. Nem tudom elképzelni, hogyan tudok tovább élni enélkül, de pillanatnyilag nincs választási lehetőségem. Azt viszont biztosan tudom, hogy az AC/DC minden koncertjén ott leszek, ha nem testben, akkor lélekben.

 

Ami még nagyon fontos: borzasztó érzés csalódást okozni azoknak a rajongóknak, akik megvették a jegyet az elmaradt koncertekre, és akik rendületlenül támogattak engem és a zenekart az elmúlt hosszú évek során. Nem tudom szavakkal kifejezni azt a hálát és köszönetet, amit érzek, nem csak a személyemnek szóló mostani kedves szavakért és jókívánságokért, hanem az AC/DC sokévi hűséges támogatásáért is. Köszönetemet fejezem ki Angus-nak és Cliff-nek is támogatásukért.

 

Végezetül szeretném biztosítani rajongóinkat, hogy nem fogok visszavonulni. Az orvosaim azt mondták, hogy a stúdiózást folytathatom, és folytatni is akarom. Ebben a pillanatban leginkább a kezelésekre koncentrálok, melyektől a hallásom javulását remélem. Abban is reménykedem, hogy idővel a hallásom annyira javulni fog, hogy visszatérhetek az élő koncertezéshez is. Az eredmény még bizonytalan, de optimista vagyok. Csak az idő fogja eldönteni.

 

Még egyszer hadd kívánjam a legjobbakat mindenkinek, aki támogatott és biztatott, és köszönöm a megértésüket.


Szeretettel:

Brian”

 

 

acdc621_0.jpg

 

 

Zárszónak csak annyit, hogy Axl Rose AC/DC frontemberré „kinevezését” a rajongók nagy része nem fogadta kitörő örömmel. És akkor még finoman fogalmaztunk. Legalábbis az ezt hírül adó cikkeket követő kommentekből ez derül ki.

 

„Egy legendás banda szánalmas vége.”

„Jobban örültem volna, ha lemondják a turnét, és várnak Brian visszatérésére, mintsem, hogy Axl Rose-zal lépjenek fel.”

„Több mint valószínű, hogy nem fog visszatérni, túl nagy a kockázat. Mégis, Axl Rose-ra nincs bocsánat. Biztos lett volna jobb megoldás.”

 

Hát ennyi. The Show Must Go On…