zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
2016. április 15-én, pénteken 20.00 órai kezdettel, a Budapest Jazz Clubban a Harmónia Jazzműhely rendezésében a Szakcsi Lakatos Róbert Quartet koncertezik

 

szakcsi robi_350.jpg

 

SZAKCSI LAKATOS RÓBERT – zongora: A klasszikus zene és a jazz világában egyaránt otthonosan mozgó, hihetetlenül tehetséges művész 1995-től zenei versenyek során nyerte el a kategóriadíjakat – egyebek között a legjobb zongorista és a legjobb szólista díját Krakkóban, valamint a szóló-zongora vetélkedőben az első helyet a 2000-es Montreux-i Jazz Fesztiválon. A 2005-ös  avignoni jazz fesztiválon a Bolla Quartet tagjaként nyerte el a legjobb szólistának kijáró díjat. Azóta komoly tekintélyre tett szert jazz körökben. Jack DeJohnette, egyike a sok jazz óriásnak, akivel játszott már, így nyilatkozott róla: „Szerintem Róbert egyike a legjobb fiatal zongoristáknak a mai jazz színen.”  Egy másik egykori partner, John Patitucci szerint „(Róbert) hangzása és billentése roppant fejlett és nagyon lírai”. DeJohnetten és Patituccin kívül játszott még Reggie Johnsonnal, Palle Danielssonnal, Erik Truffaz-val, Randy Breckerrel, Bill Evans-szel, Hiram Bullockkal, Ravi Coltrane-nel és lista koránt sem teljes. Lakatos Róbert a világ legnagyobb jazz piacán, Japánban hihetetlen népszerűségnek örvend. Már nyolc albuma jelent meg a távol-keleti országban.

 

A zongorista tagja a Bolla Quartetnek és a Szőke Nikolette Quartetnek egyaránt. A tenorszaxofonos MOLNÁR SÁNDOR gyönyörű, fekete tónusú tenort, jazzes hangzású jazzt, sodró hard bop-ot játszik és tehetségét tavaly meggyőzően, átütő sikerrel demonstrálta a legendás londoni 606 Clubban. Bőgőn a hangszer egyik legnagyobb keresletnek örvendő exponensét, ORBÁN GYÖRGYöt, dobon az elképesztő ritmikát produkáló fiatal zsenit, HODEK DÁVIDot fogjuk hallani.

 

 

 

Belépőjegy: 1400 forint  

Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 900 forint

Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes


A BJC címe: 1136 Budapest, Hollán Ernő u. 7. (Az Egykori Odeon Lloyd Mozi)