zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Még el sem kezdődött a Musikmesse, de már odaítélték a 2016-os German Musical Instrument Awards első díjait.

Award_Winning_Instruments_700.jpg

 

 

Precíz és érzékeny, kiegyenlített, tökéletes hangzás és hangszín – a három díjnyertes hangszer ezekkel a tulajdonságokkal emelkedett ki a 2016-os German Musical Instrument Awards erős mezőnyéből. A zenészeknek módjukban állt a versenyre nevezett hangszereket tesztelni és a sok nagyszerű hangszer között az „emberi tényező” – vagyis a muzsikusok véleménye – döntötte el a versenyt mindhárom díjnyertes hangszer esetében.

 

A koncert gitár kategóriában az Adrian Heinzelmann gitárkészítő mester által készített 'Simplicio-Modell' vitte el az első díjat. A B klarinét kategóriában az első helyet megosztották a Harald Hüyng által épített Koncert Klarinét 6550 és a Leitner & Kraus GmbH által gyártott Koncert Klarinét no. 250 között. A hivatalos díjátadási ünnepségre a Frankfurti Városháza Kaisersaal-jában kerül sor, 2016. április 8-án 17 órakor.

 

A German Musical Instrument Awards-ot a német Szövetségi Gazdasági- és Energiaügyi Minisztérium támogatja, és 1990 óta minden évben a Frankfurti Nemzetközi Zenei Vásár alkalmából ítélik oda a díjakat. A színvonalas verseny a zeneipar kiemelkedő termékeit díjazza, évenként változó kategóriákban.

 

A Frankfurti Zenei Vásár hivatalos weboldala: www.musikmesse.com