zenesz_logo.png



A Frankfurti Zenei Vásár, népszerű nevén a Musikmesse, már rég nem csak kiállítás és zenei vásár, hanem a zeneipar igazi ünnepe.

 

keyvisual.968!.113_700_2.gif

 

 

 

Korábbi előzeteseinkből már kiderülhetett, hogy a Frankfurti Zenei Vásár, népszerű nevén a Musikmesse, már rég nem csak kiállítás és zenei vásár, hanem a zeneipar igazi ünnepe. Idén először kerül megrendezésre a kiállítás ideje alatt a Musikmesse Fesztivál, melyen Frankfurt-szerte húsz koncerthelyszínen mintegy negyven koncertet terveznek a szervezők.

 

Szintén idén először lesz a vásáron Business Akadémia, ahol az üzleti látogatóknak lehetőségük lesz a szektort érintő témaköröket felölelő szemináriumokon és műhelybeszélgetéseken részt venni.

 

Beszámoltunk a Drum Camp várható eseményeiről, melynek során ismert dobosok tartanak exkluzív bemutató előadásokat és az érdeklődők egyéb, dobbal kapcsolatos kérdésekben is tájékozódhatnak, valamint testközelből figyelhetik a dob-technikusok munkáját az előadások helyszínéül szolgáló - Sweat, Blood and Tears Box – mögötti Drum Camp Showroom-ban.

 

A legfrissebb hírek szerint Mikkey Dee, a Motörhead korábbi és a Thin Lizzy jelenlegi dobosa, valamint Brian Tichy ex-Foreigner és Velvet Revolver dobos is részt vesz a Drum Camp-en.

 

 

 

Mikkey-dee-02_650.jpg

 

 Mikkey Dee

 

 

És ez még korántsem az összes rendezvény, itt van például a The Future Shop – a zene biznisz jövőjével foglalkozó esemény. Hogyan kellene a jövő üzleteit megtervezni, hogy élmény legyen betérni egy hangszerboltba? Hogyan tudnának még az apróbb üzletek is profitálni az elektronikus kereskedelemből? Milyen módszerekkel lehetne növelni a szolgáltatások színvonalát és a tanácsadást az ilyen üzletekben? Természetesen a Future Shop olyan ügyekre is megoldást keres, mint a web-shop optimalizálás és az interaktív kapcsolattartás meglévő és jövőbeli ügyfelekkel a közösségi média csatornáin keresztül.

 

Üzlettulajdonosok, gyártók és forgalmazók, akiket érdekelnek az ilyen, és ehhez hasonló témák, választ kaphatnak kérdéseikre a Future Shop interaktív prezentáción, melyek a 11.1 csarnokban kerülnek megrendezésre.

 

 

 

Business_meets_Business_(c)650x.jpg

 

 

 

 

 

 

Említést kell még tennünk az Unplugged Színpadról is, ahol az akusztikus hangszereké lesz a szó. Ezen a helyszínen – a Galéria 1. szintjén – a legkülönbözőbb stílusok akusztikus hangszereit szólaltatják meg kiváló előadók. A kiállítás 4 napja alatt folyamatosan, 30 percenként kezdődnek a koncertek, ahol a tangóharmonikától kezdve a klasszikus és flamenco gitáron keresztül a rézfúvós hangszerekig különféle akusztikus hangszerek hangját élvezhetik a látogatók és egy kicsit relaxálhatnak, ha elfáradtak a sok látnivalótól.

 

 

 

Sonia_650.jpg

 

 Sonia

 

 

A Frankfurti Zenei Vásár hivatalos honlapja: www.musikmesse.com