zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
71 éves korában, amerikai otthonában öngyilkos lett Keith Emerson, az Emerson Lake & Palmer billentyűse.

 

 Emo-Nearfest_06_700.jpg

 

 

Keith Emerson, az Emerson, Lake and Palmer formáció alapítója, a progresszív rock egyik legkiemelkedőbb alakja, pénteken, 71 éves korában meghalt. Zenésztársa Carl Palmer, a trió hivatalos Facebook oldalán megerősítette a hírt. A rendőrség szerint Emersonnal egy pisztolylövés végzett, valószínűleg fejbe lőtte magát, bár ezt hivatalosan még nem erősítették meg. A zenész holttestét péntek reggel találta meg a barátnője.

 

A '70-es években népszerűvé vált Emerson, Lake & Palmerben Emerson  Bartók- és Muszorgszkij-feldolgozásaival vált világhírűvé, játékával a komolyzeneértők elismerését is kivívta.

 

„Keith kedves lélek volt. A zene iránti szenvedélyének és zongorajátékának a következő években nem nagyon lesz párja. Igazi úttörő és újító volt, akinek a zenei géniusza mindenkit megérintett a rock, komolyzene és a jazz világában egyaránt. Nagyon szerencsésnek érzem magam, hogy ismerhettem, és együtt játszhattam vele” – nyilatkozta Carl Palmer.

 

 

 

 

 

Bizonyos források szerint Keith Emerson egy ideje súlyos degeneratív idegrendszeri problémákkal küzdött, állítólag már csak nyolc ujját tudta zongorázás közben használni, és tudta, hogy állapota rosszabbodni fog.

 

Egy legenda ismét elment…