zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
A Grammy-gála mindenki szerint leglátványosabb produkciója Lady Gaga, David Bowie emlékére előadott futurisztikus show-ja volt.

 lady-gaga-david-bowie-tribute-grammy-awards.jpg

 

 

 

A 2016-os Grammy Gálának megvoltak a csúcspontjai, ahogy a mélypontjai is. A Facebook – ami úgy látszik, már az életünk minden területén jelen van – készített egy statisztikát, az eseménnyel kapcsolatban az oldalain megjelent véleményekből. Eszerint Lady Gaga David Bowie emlékműsoráról beszéltek a legtöbben Amerika-szerte. Állítólag sokan meg is könnyezték a produkciót, egy tény, hogy Lady Gaga nagyot énekelt és táncolt, fantasztikusan idézte meg David Bowie-t, aki a múlt hónapban, 69 éves korában hunyt el.

 

Akár tetszik valakinek ez a produkció, akár nem, kétségtelen, hogy Lady Gaga-n kívül még egy sztár volt a színpadon, ez pedig az Intel. Az Intel tette lehetővé a kivetítéseket, a digitális pirotechnikát, az élő CGI trükköket, a robotikát és Bowie interaktív hologramját. Az énekeső az ujjain lévő két gyűrűvel irányította a mögötte lévő LED falat, az arcán lévő „digitális smink” – amely követte Gaga mimikáját – tette lehetővé, hogy az arcára „vetíthessék” Bowie évek során változó megjelenését.

 

„Nem csak őt és a zenéjét szerettem, nem csak megvettem a lemezeit, hanem azt az életet éltem, amit ő. Bowie-vá váltam, úgy öltöztem, mint ő, elolvastam mindent az életéről, szabályosan imádtam. Ilyen egy szuperrajongó. Azt szerettem volna, ha a közönség is megtapasztalja, milyen Bowie szuperrajongónak lenni, mert az, csodálatos dolog.” – nyilatkozta Lady Gaga.

 

Lady Gaga kreatív csapata, a Haus of Gaga az Intellel együttműködve készítette el a futurisztikus show-t, melyben tényleg minden be volt dobva, hogy az énekesnő elkápráztassa a közönséget, és mint Bowie egyik legnagyobb rajongója, tiszteleghessen a művész előtt.

 

Anélkül, hogy a technikai részletekbe belemennénk, közreadjuk a produkcióról készült videót és hangot adunk azon véleményünknek, hogy mindez mit sem érne Bowie zsenialitása és Lady Gaga énektudása nélkül…