zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
fejlec_graf_zenesz.svg
Zenei hírek
Idén a 2016-os Frankfurti Zenei Vásár alkalmából először kerül megrendezésre a Musikmesse Fesztivál. Frankfurt-szerte húsz koncerthelyszínen mintegy negyven koncertet terveznek a szervezők.

 

BigCityBeats_(c)_BigCityBeats_GmbH_700.jpg

 

 

A Musikmesse Fesztivált idén először, a 2016-os Frankfurti Zenei Vásár alkalmából, mintegy, annak kiegészítéseként, színesítéseként rendezik meg. Frankfurt-szerte húsz koncerthelyszínen negyven koncertet terveznek, klubokban, bárokban, koncerttermekben. A rendezvények az éjszakába nyúlóan tartanak, még azután is, amikor a kiállítási csarnok aznapra már bezárt. A szervezők közzétettek egy előzetes listát azokról a fellépőkről, akik a Musikmesse Fesztiválon biztosan ott lesznek. Jól látható, hogy a fellépők névsora tükrözni kívánja azt a széles zenei palettát, amit a kiállítás is képvisel.

 

 

 

CICERO-SINGS-SINATRA_650.jpg

 

Roger Cicero

 

 

Egyelőre Al Jarreau & the hr-Bigband, Roger Cicero német jazz- és popzenész, Laith Al Deen, az iraki származású német popsztár, a BigCityBeats rádióállomás, az all star The Dead Daisies zenekar és az Eisbrecher neve került a hírekbe, de fellépnek Joseph Moog (Ludwigshafen) és Andrejs Osokins (Lettország) az International German Piano Award nyertesei is.

 

 

 

 

al-jarreau-100_650.jpg

 


Al Jarreau & the hr-Bigband

 

A világhírű jazz, pop és rhythm and blues énekes, Al Jarreau is ott lesz a Musikmesse Fesztiválon, annál is inkább, mert átveheti a Frankfurt Music Prize 2016 díjat. Jarreau az egyik legnagyobb kortárs jazz énekes, 50 éves pályafutása során már több mint húsz albumot készített. Ez a kivételes művész április 10-én egy nagyon különleges koncertet ad a hr-Bigband közreműködésével a Frankfurti Vásár Kongresszusi Központjában lévő Saal Harmonie-ban.

 

 

 

TheDeadDaisies-2015-650.jpg

 

 

The Dead Daisies

 

Ezt az all star band-et, melyben olyan ismert zenészek játszanak, mint John Corabi (Mötley Crüe, The Scream), Doug Aldrich (Whitesnake, Dio), Marco Mendoza (Thin Lizzy, Whitesnake), Brian Tichy (Ozzy Osbourne, Foreigner) és David Lowy (Red Phoenix, Mink) az egyik legnagyobb új névnek tekinthetjük a klasszikus rock műfajában. Az ausztrál-amerikai banda egy több kontinensre kiterjedő, rendkívül sikeres turné után a Fesztivál egyik sztárvendége lesz, mind a négy napon fellépnek, április 8-án a frankfurti Zoomban koncerteznek.

 

 

 

 

Laith-Al-Deen_650.jpg


Laith Al Deen

 

 

 

 

A Musikmesse Fesztivál más eseményei

 

A most bejelentett fellépőkön kívül számos más előadó is koncertezni fog, klubokban, szabadtéri rendezvényeken, egyetemeken, templomokban. A fesztivál rendezői nem kívánnak egyetlen stílusnak sem kiemelten kedvezni, ellenkezőleg, a céljuk az, hogy bemutassák a teljes zenei spektrumot – a rock és a pop műfajától kezdődően a klasszikus és jazz zenén át egészen az electro és a dance műfajáig. További fontos célkitűzése a Musikmesse Fesztiválnak a fiatal művészek bemutatása és az aktív zenekészítés támogatása a fiatalok körében. A teljes programot a fellépők részletes névsorával márciusban teszik közzé.

 

Frankfurt Musikmesse