zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
Zeneszöveg.hu beszélgetések címmel új sorozat indult, melyben dalszerzők és dalszövegírók kerülnek bemutatásra, sajátos beállításból. Ezúttal Mujahid Zolival készült video beszélgetés, melyet több részletben lehet megtekinteni.

 

mujahid_zoltan_2015b_250.jpg

 

Mujahid Zoli, aki a Megasztár első szériájában lett országosan ismert előadó, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének, majd jazz-zongora szakát is elvégezte, az elmúlt években pedig számos népszerű slágerrel járult hozzá a magyar popzenei paletta gazdagításához. Jelenleg a Budapest Jazz Orchestra-val ad koncerteket, a zenélés mellett pedig ének tanítással is foglalkozik. Beside You című dalával 2015-ben, A Dal című Eurovíziós nemzeti dalválasztó legjobbjai közé jutott.

 

A Zeneszöveg.hu oldal több, mint 10 évvel ezelőtt indult, azzal a szándékkal, hogy azt a hatalmas kincsestárat, amelyet az anyanyelvünkön született dalok jelentenek - legkedvesebb népdalainktól az 1930-as évek kupléin át a napjainkra aranykorát élő alternatív zenei költészetéig - összegyűjtve megőrizzék és mindenki számára hozzáférhetővé tegyék. Úgy tűnik, a misszió tömegeket talál meg, hiszen a zenehallgatók és előadók közös együttműködésével mára hatalmas adatbázis őrzi zenével írt anyanyelvünket.


A Zeneszöveg.hu megköszönve mindenkinek az eddigi közös munkát, most megmutatja, kik rejlenek a versszakok, rímek és gondolatok mögött. A Zeneszöveg.hu beszélgetések sorozatban a legkülönfélébb stílusokból érkező szerzőket szólaltatnak meg, helyszínként pedig a budapesti Muzikum Klub & Bisztró szolgál. Lesznek dalszövegírók, akik a háttérben írják a nap, mint nap dúdolt sorokat és lesznek előadók, akik saját szavaikat éneklik. Bár a beszélgetések elsősorban a dalszerzésről és a dalszerző pályájáról szólnak, a különböző személyiségek végül kibújnak a kérdések sora mögül és abban a formában mutatkoznak meg, ahogy talán ritkán látni őket.

 

 

 

 

 

A beszélgetés további részei az elkövetkezendő napokban jelennek majd meg a Zeneszöveg.hu hivatalos Youtube csatornáján, érdemes tehát feliratkozni rá:
https://www.youtube.com/channel/UC2J0zUwDRqWAnMoIRSuXGkQ