zenesz_logo.png



A zenekar „Máshol várnak” című dalhoz készült legújabb klipje a ’60-es ’70-es évek világát idézi. A régi ’művházas’ bulik hangulatát felelevenítő kisfilmben Kovács Kati, Somló Tamás és Solti János is feltűnnek.

 

blaha700.jpg

 

 

A Székesfehérvárról 2012-ben útjára indult Blahalouisiana mára hazánk egyik legkedveltebb klub- és fesztiválzenekarává nőtte ki magát. Alig három éves pályafutása alatt a banda túl van számos MR2 slágeren („The Wanderer”, „Ahol összeér”, „Az első reggelen”), szerepelt a teltházat produkáló Morcheeba előzenekaraként, turnézott a Quimbyvel, emellett az első magyar zenekarok közt lépett fel a nemzetközi nézettségű Balcony TV-n, ahol „Walking In The Rain” című számuk - több, mint 46.000 kattintással – többször is a nemzetközi toplista élén végzett.

 

Dalaikban előszeretettel nyúlnak vissza olyan, már-már elfeledett stílusokhoz, mint a blues, a soul, vagy a ’60-as ’70-es évek külföldi és hazai beatzenéi, ötvözve a rájuk jellemző könnyed gitárzenével, amelyet leginkább modern amerikai dalszerzők inspirálnak. A legjobb példa erre a frissen megjelent „Máshol várnak” című dal és a hozzá készült klip, mely dallamvilágában és látványban is a ’60-as évek jellegzetes hazai „művházas” bulijait idézi.

 

 

 

 

 

 

 

„A ’60-as ’70-es évek táncdalfesztivál hangulatát szerettük volna a mai világba átültetni. Képileg keveredik benne a modern és a retro - nem az volt a célunk, hogy egy teljesen korhű videót készítsünk, csak magát az életérzést szerettük volna feleleveníteni.”– meséli a zenekar énekesnője Schoblocher Barbara. A videó Rónai Domonkos rendező és Nagy Zágon operatőr munkáját dicséri, a banda negyedik klipjeként egy újabb színvonalas darabbal hozzájárulva az idei év „klipözönéhez”, a tavasszal megjelent „Without Me” és a nagy meglepetést okozó „Ahol Összeér” után.

 

A zenekar - sok más mellett - nagy dobásra készül: tavasszal megjelenik első nagylemezük a Gold Record gondozásában, amelyen a már jól ismert slágerek mellett új, korábban nem hallott dalokat is találunk majd, angolul és magyarul egyaránt. Budapesten legközelebb (egyben az idén utoljára) a Kuplungban találkozhatunk velük, december 30-án.

 

 

Blahalouisiana koncert 2015. december 30. (szerda) 21:00 óra

KUPLUNG – 1061 Budapest, Király u. 46.

 

https://blahalouisiana.bandpage.com/

www.goldrecord.hu