zenesz_logo.png



HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban: 2015. november 27-én, pénteken, 20.00 órai kezdettel a SOSO LAKATOS QUARTET koncertje.

 

Soso Lakatos Quartet -650.jpg

 

 

 

A kirobbanóan tehetséges, fiatal alt-szaxofonos, SOSO LAKATOS SÁNDOR 12 éves kora óta játszik a nyilvánosság előtt. 15 évesen már a Magyar Rádió égisze alatt Maloschik Róbert által szervezett ifjúsági együttes, a Next Generation sztár szólistája volt. A 14-16 éves fiatalokból álló zenekar a Getxo nemzetközi jazz fesztiválon harmadik helyezést ért el, de felléptek a londoni Spitz-ben és a 606 Clubban is. Itthon már élvonalbeli zenészekkel játszott, amikor 20 évesen elment Amszterdamba tanulni. Világhírű amerikai zenészek mesterkurzusain vett részt, fellépett Hollandia és Európa számos neves klubjában. Jelenleg a hazai jazz palettát gazdagítja csiszolt, intelligens, roppant ötletes játékával.

 

A klasszikus zene és a jazz világában egyaránt otthonosan mozgó, hihetetlenül tehetséges  zongorista, SZAKCSI LAKATOS RÓBERT 1995-től zenei versenyek során nyerte el a kategóriadíjakat – egyebek között a legjobb zongorista és a legjobb szólista díját Krakkóban, valamint a szóló-zongora vetélkedőben az első helyet a 2000-es Montreux-i Jazz Fesztiválon. A 2005-ös  avignoni jazz fesztiválon a Bolla Quartet tagjaként nyerte el a legjobb szólistának kijáró díjat. Azóta komoly tekintélyre tett szert jazz körökben. Jack DeJohnette, egyike a sok jazz óriásnak, akivel játszott már, így nyilatkozott róla: „Szerintem Róbert egyike a legjobb fiatal zongoristáknak a mai jazz színen.”

 

 

 

20602_700.jpg

 

 

Az egykori Next Generation másik sztárja, a bőgős PECEK LAKATOS KRISZTIÁN 13 éves korában nyerte meg az országos jazz nagybőgő versenyt és röviddel utána az unokatestvéreivel alkotott Pecek Lakatos Trióval frenetikus sikert aratott a legendás londoni 606 Clubban. Azóta, a ma már 26 éves zenész a magyar jazzvilág élvonalában az egyik legkeresettebb muzsikus hangszerén.

 

Dobon az új nemzedék egyik legnagyobb reménysége, GYÁRFÁS ATTILA játszik.


Belépőjegy: 1400 forint  
Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1000 forint
Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes

 

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban

2015. november 27-én, pénteken, 20.00 órai kezdettel  a

SOSO LAKATOS QUARTET
A BJC címe: Budapest XIII. Hollán Ernő utca 7.

 

A BJC Bistro pedig számos ételkülönlegességgel igyekszik minden érzékszervre kiterjedő élményekben részesíteni azokat, akik nem csupán egy kiváló jazz koncertre szeretnének ellátogatni, hanem emellett emlékezetes kulináris élményeket is keresnek. Különleges finomságokból összeállított étlap, minőségi alapanyagok, változatos ajánlatok és elérhető árak jellemzik Budapest legújabb zenés gasztronómiai pontját.