zenesz_logo.png



December 4-én az Óbudai Kulturális Központban hallhatjuk Illényi Katica, Magyarország Érdemes Művésze, Liszt- és Artisjus-díjas előadóművész jazz produkcióját az intézmény 40. éves programsorozata keretében.

 

illenyi_katica_sajto02K_650.jpg

 

 

Illényi Katica „Jazzy Violin” előadása az ankarai jazzfesztivál felkérésére jött létre. Egy nívós művésztől hallgathatunk meg egy fergeteges és szórakoztató jazz koncertet. A koncert művészeti vezetője, karmestere és trombitása Fekete-Kovács Kornél, aki egyben hangszerelője is a műsornak. Vendég szólistája Illényi Csaba, aki a bécsi Zeneakadémián végzett hegedű szakon.


A zenekar tagjai a Modern Art Orchestra muzsikusaiból állnak, kiegészülve zongorán Bundzik István tanár úrral – aki a Miskolci Bartók Béla Zenei Konzervatórium jazz-tanszak tanszékvezető tanára – és Sárkány Sándor nagybőgőssel.

 

A repertoárban olyan híres jazz számok és standard-ek szerepelnek, mint pl. a ’Tiger a rag’, a ’Lady Be Good’, a ’Sweet Georgia’, a ’Halleluja I Love Him So’, és sok más olyan számot is hallhatunk, amelyek az elmúlt időben nem szerepeltek a művésznő repertoárjában. “Újra együtt játszhatunk testvéremmel, Csabával és Fekete-Kovács Kornéllal a Zeneakadémia, a Művészetek Palotája és Ankara után most Óbudán is. Nagyszerű és örömteli alkalom ez a koncert mindnyájunknak, melyet a törökországi felkérés hozott számunkra“ – fűzi hozzá a hegedűművész.

 

Illényi Katica ruháját Bencsik Andrea divattervező – aki számos filmsztárral dolgozik együtt – készítette. A kilencven perces jazz koncert szünet nélkül tekinthető meg.

 

Illényi Katica – „Jazzy Violin” koncert
Óbudai Kulturális Központ (San Marco utca 81., Budapest, 1032)

2015. december 4. 19:00 óra
Jegyárak: 3900 Ft, 3200 Ft, 2900 Ft
Jegyek vásárolhatók az Óbudai Kulturális Központban és a www.jegymester.hu weboldalon.


www.katicaillenyi.com