zenesz_logo.pngA ZENÉSZ megújult oldala jelenleg teszt üzemmódban működik.
Zenei hírek
„Különös találkozások” címmel Orosz Zoltán – eMeRTon és Artisjus-díjas harmonikaművész és Borbély Mihály – Kossuth és Liszt Ferenc díjas szaxofonművész koncertje Óbudán.

 

700.jpg

 

„Különös találkozások” címmel november 12-én 19 órakor az Óbudai Társaskörben megrendezésre kerülő koncerten lesz alkalmunk meghallgatni két kiváló művészt: Orosz Zoltánt és Borbély Mihályt. A két nemzetközi hírű művész barátsága már hosszú évtizedekre tekint vissza, hiszen pályafutásuk során számos alkalommal zenéltek együtt nagyobb formációkban, de a mostani találkozás mégis egészen kivételes alkalom: eddig duóban még nem hallhattuk őket!

 

A duó formáció az egyik legintimebb és talán éppen ezért az egyik legnehezebb módja a közös zenélésnek, ráadásul a hangszer-összeállítás is hallatlanul izgalmas: a legkülönfélébb fúvós hangszerek találkoznak a harmonika elképesztő sokszínűségével, s mindez egy olyan koncerten, amit a felszabadultság, innovatív szellemiség és az előadókra oly jellemző szenvedélyes előadásmód jellemez. A koncert anyagát a legkülönbözőbb, egymástól olykor igen távoli zenei műfajok alkotják, melyek a két művész előadásában egészen varázslatos módon mégiscsak találkoznak, hatnak egymásra, így létrehozva egy új, rendkívül színes zenei világot. Zenéjük önálló műfajt teremt, melyben a jazz, a világzene, az argentin tangó és a Balkán zenéje egészen különleges értelmezést nyer. Mindketten átlépik a stiláris határokat; a zenei stílusokat és árnyalatokat oly érzékenységgel és érzékkel vegyítik, hogy magától értetődő természetességgel születik a szemünk előtt egy olyan egyedülálló zenei világ, melyben az improvizáció szabadsága, a közös zenei értékrend és a fergeteges előadásmód meghatározó.

 

Műsoruk számtalan felfedeznivalót kínál, gazdag színekkel, igazi zenei mélységekkel és humorral, felejthetetlen élményt nyújtva közönségnek és előadóknak egyaránt.

 

" Különös találkozások...."

Orosz Zoltán és Borbély Mihály koncertje
Helyszín: Óbudai Társaskör – 1036 Budapest, Kiskorona utca 7.
Időpont: 2015. november 12-én, 19 óra


Jegyvásárlás: www.jegymester.hu oldalon, 3 000 Ft egységáron

Fellépő művészek:

 

Orosz Zoltán - eMeRTon-díjjal és Artisjus-díjjal kitüntetett harmonikaművész és Borbély Mihály – Kossuth és Liszt Ferenc díjas előadóművész, szaxofonos.