zenesz_logo.png



November 6-án a Harmónia Jazzműhely rendezésében Geoff Warren Hungarian Quartet koncert a Budapest Jazz Clubban.

 

GEOFF WARREN_600.jpg

 

 

Az együttes létrejötte az angol fuvolista és Bágyi Balázs régi munkakapcsolatán és barátságán alapszik. A standardekből álló és standard jellegű, ám saját kompozíciókat felvonultató repertoár is kettejük szerzeményeiből tevődik össze. A szólistát kísérő magyar triót, amely tulajdonképpen a Bágyi Balázs New Quartet "kivonata", hazánk legkiválóbb hangszeres muzsikusai alkotják. A rangidős szólistát Oláh Dezső zongorán, Oláh Péter nagybőgőn és Bágyi Balázs dobon kíséri. Különleges alkalom, hogy a Budapest Jazz Club színpadán a jazz műfajában nem túl gyakran, hazánkban pedig a kifejezetten ritkán használt fuvoláé legyen a főszerep.

 

GEOFF WARREN: Az angol származású, de régóta Olaszországban élő fuvolaművész, az európai színtér elismert képviselője ezen a jazz műfajában ritka hangszeren. Szülőhazájában szaxofonosként indult, a legendás Graham Collier zenekari alapemberének is számított sokáig, később lett fő hangszere a fuvola. Mára nem csak kedvelt előadó és komponista, hanem keresett hangszeres oktató is a kontinensen.

 

OLÁH DEZSŐ: A fiatal, Junior Prima–díjas zongorista és zeneszerző a magyar jazz elismert alakja. Számos zeneszerzői díjjal büszkélkedhet, saját formációja a Trio a la Kodály mellett a Bágyi Balázs New Quartet oszlopos tagja.

 

OLÁH PÉTER: A rendkívül sok formációban közreműködő bőgős egyedülálló stabilitása és kiváló szólisztikus képességei révén minden produkció biztos fundamentuma. Bátyjával közös zenekaruk a Trio Acoustic jelentős sikereket könyvelhetett el az elmúlt évtizedben Japánban. Bágyi Balázshoz közel húsz éves munkakapcsolat és barátság fűzi.

 

BÁGYI BALÁZS: A mai magyar jazz egyik kreatív motorja, dobosként és zeneszerzőként is számos nemzetközi vonatkozású zenei projektben dolgozik. Az elmúlt húsz évben zenekarait számos alkalommal tudta a figyelem központjába állítani, sokoldalúsága, munkabírása egyedülálló a hazai jazz színtéren.


Belépőjegy: 1 800 forint  
Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1 400 forint

 

A HARMÓNIA JAZZMŰHELY a Budapest Jazz Clubban
Geoff Warren Hungarian Quartet koncert
Időpont: 2015. november 6-án, pénteken 20 óra
Helyszín: Budapest Jazz Club, Budapest, XIII. Hollán Ernő u. 7.

 

A BJC Bistro számos ételkülönlegességgel igyekszik minden érzékszervre kiterjedő élményekben részesíteni azokat, akik nem csupán egy kiváló jazz koncertre szeretnének ellátogatni, hanem emellett emlékezetes kulináris élményeket is keresnek. Különleges finomságokból összeállított étlap, minőségi alapanyagok, változatos ajánlatok és elérhető árak jellemzik Budapest legújabb zenés gasztronómiai pontját.