zenesz_logo.png



Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Mike Stern és zenekara november 2-án dupla koncertet ad a Budapest Jazz Clubban.

 

mike-stern_700.jpg

 

 

Mike Stern évtizedek óta állandó, sőt, egyre gyarapodó rajongótáborának örömére rendszeresen játszik Magyarországon. Legutóbb július közepén Didier Lockwooddal a Veszprémfeszten adott fergeteges koncertet. Kísérletező kedvét és örök nyughatatlanságát jól mutatja, hogy minden alkalommal más-más felállással lép színpadra. A Budapest Jazz Club közönsége november 2-án sokszoros nyertese lesz ennek, hiszen a jazz gitározás fenegyereke ez alkalommal egy egészen elképesztő all star összeállítással érkezik Budapestre.

 

A doboknál Dennis Chambers, aki nem kisebb művészekkel dolgozott együtt, mint John McLaughlin, Victor Wooten, Maceo Parker és a Steely Dan, hogy csak néhány nevet említsünk. Basszuson Tom Kennedy, akinek még volt alkalma együtt játszani Dizzy Gillespie-vel, Freddie Hubbarddal, de partnere volt Randy Breckernek és, Al Di Meolanak is. Szaxofonon Bob Franceschini játszik, aki Mike Stern mellett Paul Simon és Celine Dion lemezein is közreműködött, de koncertezett Lionel Richie-vel és Victor Wootennel is.

 

 

stern700.jpg

 

 

 

Mike Stern gitárhangjának egyedisége abban a páratlan képességében rejlik, ahogy a jazz eleganciáját és könnyed virtuozitását a rock energiájával és feszültségteremtő erejével ötvözi. Nem véletlen, hogy a jazz-rock fénykorát jelentő 70-es-80-as években olyan sztárok választották partnerül, mint Billy Cobham, Miles Davis vagy Jaco Pastorius. Nemzedékének egyik legsikeresebb gitárosa, azon kevesek egyike, akiket egyaránt tisztel a szakma és a közönség: háromszor jelölték Grammy-díjra, a különböző gitármagazinok év végi szavazásain pedig két évtizede töretlenül helyet kap  a dobogósok között.

 

Időpont: 2015. november 2., hétfő 19:30 és 21:30
Helyszín: Budapest Jazz Club, 1136 Budapest, Hollán Ernő utca 7.
Jegyár: 7 400.-Ft