zenesz_logo.png



Dallamos Villamos a 4-es villamos vonalán, avagy egy délután, amikor a magyar daltól volt hangos a körút…

 

dall_vill_6.jpg

 

Twin City

 

 

Szeptember 12-én, szombaton Budapest zeneszerető (utazó) közönsége ismét élvezhette a 4-es villamos vonalán közlekedő Dallamos Villamoson fellépő zenekarok muzsikáját, és a helyszínből adódó különleges hangulatot.

 

5 évvel ezelőtt a Magyar Dal Napja beharangozó eseményeként először indult útjára a Dallamos Villamos. A rendhagyó járaton egész délután élő zene mellett utazhatott a nagyközönség, megismerkedve a fiatal tehetséges zenekarokkal és a Budapesti Közlekedési Vállalat egy egészen új arcával is.

 

 

dall_vill_4.jpg

 

 A Zeneszöveg.hu információs pultja 

 

 

 

Idén a Zeneszöveg.hu szervezésében került megrendezésre az esemény, ami még az előző évek Dallamos Villamosainál is nagyobb közönséget vonzott. A késő délutáni óráktól a két végállomásról induló szerelvényekre a megállókban már nagyon nehéz volt feljutni, akit igazán érdekelt a rendezvény, kénytelen volt elzarándokolni a végállomások valamelyikére. Újbuda központtól és a Széll Kálmán térről összesen nyolc Dallamos Villamos indult, 16 zenekarnak kínálva lehetőséget, hogy vadonatúj, valamint ismerős dalokkal szórakoztassa a közönséget.


Hogy a hangulatot kellőképpen érzékeltessük, idézünk Jung Andi, a  Twin City zenekar énekesnőjének beszámolójából.

 

 

 

dall_vill_3.jpg

 

 

 

„A szokatlan környezet felszabadította az örömöket, és elengedett minden visszafogottságot. Ha a ritmus úgy hozta, együtt ugráltunk mindannyian, vagy amíg mi zenéltünk, az utasok a nagykörúti gyalogosnak kiabáltak, integettek, nevettek kifelé. Mindenki a hangos szerelvényeket nézte, ami gyanús, hogy jócskán tolta kifelé a hangerőt, mert az autósok már messziről ránk csodálkoztak. Megint kiránduló gyerekek lehettünk, akik jókedvre és visszaintegetésre bírhatják az utcán lévőket, amit minél morózusabb arcból tudnak kicsikarni, annál hangosabb a villamoson az öröm.

A Dallamos Villamos a zenei élményen túl egy őrült vidámparkká változtatta a fővárost azoknak, akik végigutazták, a hangulat pedig a szokott körúti szombati jókedvet egy összetartozás-érzéssel pár órára új dimenzióba emelte.”

 

 

 

dall_vill_2.jpg

 

 

A Dallamos Villamos sikerét pedig mi sem bizonyíthatná szembetűnőbben, hogy szinte minden utas azt kérdezgette: „Miért csak egyszer egy évben...?” Az idei élmény ugyan pótolhatatlan, de megismételhető! Találkozzunk jövőre a Dallamos Villamoson!

 

Végezetül álljon itt a fellépő zenekarok listája:

 

KISS BARNA ÉS UTCAZENEKARA - TWIN CITY

INNERGARDEN - BLANZSKOLLEKTÍVA

FARKAS ZSOLTI - HASZÜNA

WAKACHUKA – BRÓDERS

NEM ADOM FEL - HATSBAND és DOBSON "ZOZO"

CHEROOKEE - KARDOS-HORVÁTH JÁNOS

GYÍK zenekar - BOGOZ

MUJAHID ZOLTÁN - TÜKEZOO

 

Média-beszámolók:

 

http://tv2.hu/musoraink/tenyek/186025_zenelo-villamos.html
http://www.petofilive.hu/video/a-dallamos-villamos-ujra-a-sineken/ 
http://fixhd.tv/videotar/lejatszo/5272

 

 

Képek: Fencsák Zoltán / Zeneszöveg.hu