zenesz_logo.png



Az Index szerint eddig az év klipje a szerdán, augusztus 26-án debütált, a régi sci-fi- és trash-filmek tematikájára épülő, roppant szórakoztató új BABEL klip.

 

Az Index szerint eddig az év klipje a szerdán, augusztus 26-án debütált, a régi sci-fi- és trash-filmek tematikájára épülő, roppant szórakoztató új BABEL klip. Az Out Of Reach című dalra készült videót Szabó Áron készítette az Umbrella színeiben és itt tekinthető meg.

 

 

 

 

 

 

Part címmel második nagylemezét jelenteti meg az új hazai zenészgeneráció egyik legígéretesebb zenekara, a sokszínű rockzenében utazó BABEL, akiket az idei Nagy­Szín­Pad döntőjéből is ismerhetünk.  „Amikor először meghallottam a végleges mastert, csak arra tudtam gondolni, hogy mennyire szeretem az összes dalt az új lemezen, és hogy milyen jó a B A B E L-ben zenélni” – mondja lelkesen a gitáros, Sidó Attila.

 

 A Part már a hivatalos megjelenés előtt meghallgatható a Deezer jóvoltából az alábbi linken:

 



[Babel]

 

 

 

Az öttagú BABEL 2013 végén alakult Budapesten.  Az Ipolyi-Gáts Hunor - ének, Sidó Attila - gitár, Áldott András - gitár, Kocsis Zoltán - basszusgitár és Balasi Ádám – dob felállásban játszó csapat rockot/indie rockot játszik, magyar és angol nyelvű szövegekkel. "Energia, lendület, dinamizmus, hangerő, hangerő és még több hangerő" - ez zenéjük kulcsa saját meghatározásuk szerint.

 

 

 

Babel_2_700.jpg

 

 

 

A tagok mindannyian a Kőbányai Zeneiskolában végeztek - voltaképpen ott kezdték a közös zenélést. Zenéjükre egyszerre volt hatással a klasszikus beat/rock, a Beatles és a Led Zeppelin, a kilencvenes évek amerikai grunge zenéje és a stoner zenekarok (többek közt a Queens Of The Stone Age) zúzós és elszállós világa is. Koncertjeik izgalmasak és változatosak: egyfajta „érzelmi hullámvasútra ültetik” a hallgatóságot, jó érzékkel adagolják a finom és a súlyosabb elemeket. Érdekesség, hogy az album Káprázó című dalában az Anna and The Barbies énekesnője, Pásztor Anna vendégeskedik. A zenekar lemezbemutató koncertjét szeptember 3-án tartja az A38-on.

 

BABEL Facebook

Lemezbemutató FB-esemény