zenesz_logo.png



2015. szeptember 12. szombat, 14.00 – A Zeneszöveg.hu bemutatja: Dallamos Villamos a 4-es villamos vonalán, avagy egy délután, amikor a magyar daltól hangos a körút…

 

5 évvel ezelőtt a Magyar Dal Napja beharangozó eseményeként először indult útjára a Dallamos Villamos. A rendhagyó járaton egész délután élő zene mellett utazhat a nagyközönség, megismerkedve a fiatal tehetséges zenekarokkal és a Budapesti Közlekedési Vállalat egy egészen új arcával is. Idén a Zeneszöveg.hu szervezésében kerül megrendezésre az esemény. A hagyományokhoz híven, a 4-es vonalán járó nosztalgia szerelvény mindkét kocsijában fiatal muzsikusok utaznak majd, akik végállomástól végállomásig vadonatúj, valamint ismerős dalokkal szórakoztatják a közönséget. A villamosra érvényes jeggyel vagy bérlettel bárki felszállhat, így plusz költséget sem jelent az utazóknak. Az exkluzív helyszín és közvetlen hangvételű rendezvény a lehető legközelebb hozza a magyar zenét az emberekhez és ez az örömzenélés mind a fiatalabb, mind az idősebb korosztálynak lehetőséget nyújt arra, hogy egy újabb arcát ismerjék meg a hazai minőségi zenének. Emellett idén is kiadásra kerül a Zeneszöveg kiskönyv, melyben dalszövegek és további érdekes információk szerepelnek a rendezvénnyel és a fellépőkkel kapcsolatban. Több mint 16 zenekar cserélődik majd ezen a vonalon, ahol délután 14.00 órakor kezdődnek a koncertek és este 21.00 óra után fejeződnek be.

 

Egy irányban általában 300 fő körül van azok a száma, akik találkoznak a rendhagyó járattal. Vannak, akik egész délután utaznak a Dallamos Villamossal, a többi utas a zenekarokkal és állomásokkal együtt cserélődik.

 

A 16 mini koncertet nagyjából közel 3000 utazó látja. Azonban talán még ennél is fontosabb, hogy mivel egy meglehetősen hosszú útvonalról van szó, az utcán is rengetegen megállnak, hallgatják, fotózzák, figyelik az eseményeket.

 

150912_Dallamos_Villamos_400.jpg

 

A fellépőkről

 

Olyan nevek csatlakoznak majd a Dallamos Villamoshoz, mint Varga Viktor zenekara, a Varga Banda, Mujahid Zoltán, valamint Kardos-Horváth János, a Kaukázus zenekar frontembere, de a sérült (elsősorban értelmileg és látásban akadályozott) előadókból álló Nemadomfel együttes, valamint a fiatal csapatok közül Wakachuka, a Cherokee, a Bogoz, a Tükezoo és Kiss Barna és Utcazenekara is.

 

A fellépők között szerepelnek olyan kisebb zenekarok, akik ezáltal bemutatkozási lehetőséget kapnak, erősítve azt a missziót is, amelyet a Zeneszöveg.hu már több, mint egy évtizede végez hazánkban azért, hogy minél szélesebb körben juttassa el hazánk színes zenei kínálatát a zenekedvelőkhöz, valamint támogassa a feltörekvő zenekarokat, szerzőket.

 

 Videó a tavalyi eseményről:

 

 

 

 

 

További információk: www.zeneszoveg.hu