zenesz_logo.png



A Harmónia Jazzműhely rendezésében a Budapest Jazz Clubban 2015. április 3-án, 20 órai kezdettel a Karosi Júlia Quartet koncertezik, vendégművész: Borbély Mihály.

 

quartet_es_borbelym_dobo_laszlo_fotoja_700.jpg

 

 

Első ízben ad közös koncertet Karosi Júlia zenekara Borbély Mihály szaxofonossal, a hazai jazzélet egyik legjelentősebb zenészével. A 2015. április 3-i esten, a Budapest Jazz Clubban Karosi Júlia saját szerzeményei és ismert, népszerű standardek hangzanak el a kvartett és Borbély Mihály előadásában.

 

A fiatal jazzénekesnő, Karosi Júlia rangos helyeken énekelt már itthon és külföldön is a saját kvartettjével, mostanában főként a második lemezének anyaga hallható a koncertjein. Ez az album Hidden Roots címen látott napvilágot a New York-i Dot Time Records kiadó gondozásában, 2014-ben (azok után, hogy a magyar énekesnő legelső lemezét a japán Whereabouts Records adta ki 2012-ben). A Hidden Roots című album számait teltházas, nagy sikert aratott koncerten mutatta be a kvartett a 2014-es Budapesti Tavaszi Fesztiválon, majd a brémai Jazzahead! fesztiválon.

 

A Karosi Júlia Quartet tagjai: Karosi Júlia – ének, Tálas Áron – zongora, Bögöthy Ádám – nagybőgő, Varga Bendegúz – dob.

 

A Hidden Roots című album főként Karosi Júlia saját szerzeményeit tartalmazza, néhány népdal-feldolgozással együtt. A dinamikus zene magán viseli a magyar és a közép-európai zene ritmikai sokszínűségét. Karosi Júlia számára a jazz hagyományain túl fontosak a népdalok és Bartók művei, az énekesnő ezeket a belső gyökereket igyekezett felkutatni, és ezen gyökerek alapján meghatározni a saját zenei identitását.

 

Helyszín: BJC, Budapest, XIII. Hollán Ernő u. 7. (Az egykori Odeon Lloyd mozi.)
Időpont: 2015. április 3-án 20 óra

Belépőjegy: 1400 forint

Diákigazolvánnyal rendelkezőknek és nyugdíjasoknak: 1000 forint

Jazztanszakos hallgatóknak (diákigazolvány felmutatásával) ingyenes


A BJC Bistro számos ételkülönlegességgel igyekszik minden érzékszervre kiterjedő élményekben részesíteni azokat, akik nem csupán egy nagyszerű jazz koncertre szeretnének ellátogatni, hanem emellett emlékezetes kulináris élményeket is keresnek. Különleges finomságokból összeállított étlap, minőségi alapanyagok, változatos ajánlatok és elérhető árak jellemzik Budapest legújabb zenés gasztronómiai pontját.

 

Facebook oldal

Karosi Júlia hivatalos weboldala