zenesz_logo.png



A Mongooz and the Magnet első stúdiólemeze, a The Mongooz Juice, egy ötszámos EP, február elején készült el.

 

Photo 2 Mongooz and the Magnet_700.jpg

 

 

A Mongooz and the Magnet egy jelenleg Magyarországon, pontosabban Pécsett működő trió, amely a pop-blues-funkynak egy különleges keverékét játssza. A Nowmagazine.hu egyszerűen csak így nyilatkozott róluk: „Felüdülés Pécsről”. A zenekart Magnus Måloy (Norvégia) – ének, gitár, Ian O'Sullivan (Írország) – vokál, bőgő, és Imre Gábor – dob alkotják.

 

A formáció 2013-ban jött létre, amikor Imre Gábor dobos találkozott a hazánkban tanuló két – ír és norvég – orvostanhallgató muzsikussal. A blues és a soul mindhármukban meglévő szeretete, a közös zenei érdeklődés hozta össze a triót. Azóta szinte minden pécsi klubban felléptek már, de olyan fesztiválokon is jelen voltak, mint a Pécs City Karnevál és a Sziget Fesztivál.

 

A Mongooz and the Magnet első stúdiólemeze, a The Mongooz Juice, egy ötszámos EP, február elején készült el. A lemezt a pécsi FHT Fidó Hangtechnika stúdiójában rögzítették, és elsősorban online forgalmazásban lehet hozzájutni – iTunes, Bandcamp – de a zenekar koncertjein korongon is megvásárolható.

 

Ahogy a trió tagjai elmondták, mindannyiuk számára lényeges a ritmus, a szellemes riffekkel fűszerezett lüktető zene, de azt vallják, a legfontosabb mégis az, hogy belülről, lélekből játszanak. A közeljövőben készülnek első videoklipük forgatására, nyáron láthatjuk őket a Fishing On Orfűn és más fesztiválokon is. Még az év vége előtt ismét stúdióba vonulnak, hogy felvegyék első teljes hosszúságú albumukat.

 

Ami a közeljövőt illeti, március 13-án Budapesten, a Grandio Hostelben, majd április 10-én az  Ozone Mama és a dán The White Dominos társaságában Pécsett, a PécsiEst Caféban koncerteznek.

 

A The Mongooz Juice dalai itt hallgathatók meg: Soundcloud


A Mongooz and the Magnet Facebook oldala
A Mongooz and the Magnet hivatalos weboldala