ZenészmagazinKét SG Special a Gibson 2019-es kínálatában

Zenészmagazin | 2018. November 17., Szombat 12:00

A Gibson 2019-es kínálatában találunk két gyönyörű Gibson SG Special modellt, melyeknek egyedi megjelenése tökéletesen idézi a hatvanas évek SG modelljeinek hangulatát.

 

SGSP19FPCH1_MAIN_HERO_01_700x.jpg

 

 

Ha a Gibsonra gondolunk biztos lesz két-három gitár fazon, ami azonnal beugrik mindenkinek, és a legendás SG valószínűleg közötte lesz. Bár a Gibson SG kínálata meglehetősen gazdag 2019-re, a most bejelentett két Limited Editon SG Special gitár, melyeket P90-es pickupokkal szereltek fel, és látványos Faded Pelham Blue és Vintage Sparkling Burgundy színekben pompáznak, megjelenésével és hangjával bizonyára izgalomba hozza a brand rajongóit.

 

Az SG Specialt ugyanazon anyagok és összetevők jellemzik, mint a korai hatvanas években kibocsátott első kiadását. A Les Paul-hoz képest vékonyabb test tömör mahagóniból készült, annak kiváló rezonancia képességei és hangkitartása miatt. 2019-es modell teste ugyanazokat jellegzetes SG formákat, íveket, nyakillesztést mutatja, mint az eredeti modell. Az negyed fűrészelt mahagóniból készült nyakra válogatott, első osztályú rózsafa fogólap került 22 érintővel, a nyak profilja az korhű „slim taper” – amit akkor a „világ leggyorsabb nyaka” néven hirdetett a cég.

 

 

SGSP19VNCH1_MAIN_HERO_01_700x.jpg

 

 

 

Az SG gitárok többnyire humbucker hangszedőkkel készülnek, azonban a 2019 SG Special – akárcsak az eredeti 1961-es modell – két P90 (soapbar, szappantartó) single-coil pickupot kapott. Ezek a nagy kimenő jelű, erős közepekkel és harapós hanggal megáldott hangszedők még mindig nagy népszerűségnek örvendenek a világ top gitárosai között, hangzásuk valahol a tradicionális single-coil és humbucker között helyezhető el. Jól artikulált, konkrét megszólalást produkálnak mind tiszta, mind torzítós játéknál.

 

 

SGSP19VNCH1_BODY_FRONT_BACK_700x.jpg

 

 

A két P90-et a háromállású pickup-váltóval és a hagyományos két hangszín, két hangerő potival kezelhetjük. A fekete sapkás ezüst tetejű potméter gombok a hangszer vintage hangulatához nagyszerűen illenek.

 

A gitárt tradicionális kompenzált wraparound húrlábbal (ami egyben húrrögzítő is) látták el, az egyszerű Kluson-stílusú fehérgombos Vintage Deluxe hangolókulcsok, az apró fekete, ötrétegű koptatólap mind az SG klasszikus megjelenését fokozzák.

 

Mintha az SG Special önmagában nem lenne elég vonzó, a Gibson erre a 2019-es modellre magasfényű, már-már metál hatású nitro lakkozást választott, és az összhatás tényleg szemet gyönyörködtető. A korábban sztenderdnek számító nitro „finish” jelentősen vékonyabb a ma elterjedt poliuretán fényezéseknél, így lehetővé teszi, hogy a hangszer „lélegezzen”. Ez a lakkozás nemcsak a hangszer vintage megjelenését hangsúlyozza, de hatással van a gitár hangjára is. 

 

 

 

SGSP19FPCH1_NECK_SIDE2_700x.jpg

 

 

Az 1 499 dolláros ár, amiben egy keménytok is benne van, bár nem kevés, de talán még elfogadható, egy Amerikában gyártott, nitro lakkozású, limitált kiadású gyönyörű Gibson gitárért.

 

Specifikáció és további részletek: Gibson.

Share |
top

A hozzászóláshoz kérjük jelentkezzen be, ha még nem regisztrált a regisztráció linken megteheti!

E-mail

Jelszó

Regisztráció | Elfelejtett jelszó

bottom
Impresszum
Betöltés: 0.119462 másodperc.